Závislosti v Ulici. Které postavy bojovaly se závislostí?

Závislosti v Ulici. Které postavy bojovaly se závislostí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Závislých lidí je na světě opravdu mnoho. Nejčastější je zajisté závislost na alkoholu, cigaretách a drogách. Setkat se ale můžeme také se závislostí na lécích, jídle nebo třeba hazardních hrách. Jaké závislosti se ukázaly v Ulici?

Do nekonečného seriálu Ulice scenáristi často zapracovávají témata, o kterých se bohužel příliš nemluví, ale přesto se mnohých z nás úzce dotýkají. Jedním z takových témat jsou také závislosti. Postav, které se potýkají se závislostí, jsme mohli vidět poměrně hodně. Pojďme si ale připomenout některé z nich.  

Zuzana (Šárka Ullrichová) –⁠ závislost na drogách  

Postava Zuzany byla snad první postavou Ulice, která bojovala s nějakou závislostí. Zuzana byla těžce závislá na drogách. Cesta ke šťastnému životu bez drog byla velmi dlouhá a náročná, ale nakonec svůj osobní životní boj vyhrála. Nyní je šťastná a vede spokojený život se svým přítelem. Drogovou minulost má za sebou také její představitelka. I ta byla naštěstí úspěšná a svou závislost porazila. 

Šárka jako Zuzana bojovala se závislostí na drogách ze které se časem dostala, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Libuška (Zuzana Vejvodová) –⁠ alkohol  

Libuška Novotná začala mít velké problémy s alkoholem především kvůli svému agresivnímu manželovi Eliášovi. Ten ji týral nejen psychicky, ale také fyzicky. Libuška před touto situací utíkala do náruče alkoholu a opilosti tak dlouho, dokud se nestala na alkoholu závislou. Pomoc našla nakonec nejen v léčebně, ale také v Liborovi, který se stal nejen jejím doktorem a oporou při boji se závislostí, ale také partnerem.  

Evžen (Martin Finger) –⁠ alkohol  

Evžena jsme poznali jako alkoholika, který poslední roky svůj život nežil, ale spíše jen přežíval. Několikrát se neúspěšně pokoušel porazit závislost na alkoholu. Cesta za úspěchem nebyla jednoduchá, ale nakonec byla díky Adrianě, Vlastovi a Amálce úspěšná.  

Blanka (Linda Rybová) –⁠ alkohol  

Blanka Voláková si vytvořila závislost na alkoholu poměrně nenápadně a postupně. Ze začátku pila jen občas, skleničku na chuť. Její chuť ale byla čím dál častější a postupně začala alkoholem řešit také problémy. Přiznat její závislost trvalo velmi dlouho nejen jí samotné, ale také jejímu okolí a rodině. Nyní abstinuje a snad má toto těžké období za sebou.  

Adam (Vojtěch Machuta) –⁠ léky  

Adam naštěstí eliminoval riziko vzniku závislosti poměrně včas. V době zkouškového bral léky, které mu dodávaly energii a zvyšovaly pozornost. Začal to ale přehánět a bral léky příliš často. Rozum dostal ve chvíli, kdy kvůli lékům boural v autě. Naštěstí nestihl závislosti naplno propadnout.  

Adamovi ve studiu pomáhaly léky které mu sehnal jeho táta Luděk, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Adriana (Šárka Vaculíková) –⁠ drogy a alkohol  

Adriana Pešková naštěstí nepropadla závislosti úplně, ale jednu dobu k tomu měla silně nakročeno. Koketovala poměrně často nejen s drogami, ale také s alkoholem. Naštěstí si zvládla poradit sama a svého démona porazila i bez pomoci odborníků.  

Závislosti se v našem okolí vyskytují bohužel častěji, než si mnohdy chceme přiznat. Možná s nějakou závislostí bojujeme my sami nebo třeba někdo v našem okolí. Někdo sice zvládne své démony porazit sám, ale rozhodně je vhodné využít pomoc odborníků.  

Zdroj článku:
  • Autorský text