Sebastian Pöthe z Jedné rodiny prozradil, s kým si v seriálu nejlépe rozumí

Sebastian Pöthe z Jedné rodiny prozradil, s kým si v seriálu nejlépe rozumí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Třináctiletý Sebastian Pöthe v seriálu Jedna rodina hraje Vaška, momentálně zamilovaného do spolužačky. V rozhovoru prozradil, jak to s dívkami má on sám a se kterými kolegy z natáčení si vlastně nejvíc rozumí. Zmínil se také o svých koníčcích a zatím nejasných plánech do budoucna.

První maličkou roli mu přinesl film Anthropoid

Třináctiletý herec Sebastian Pöthe vděčí za své nevšední jméno česko-maďarskému původu. Jeho táta je Maďar, takže mluví plynně česky i maďarsky. Jak prozradil v pořadu TV Nova Život ve hvězdách, s tátou se baví maďarsky, a když je s mámou, přepne do češtiny.

Přestože je ještě poměrně mladý, má za sebou už několik úspěšných projektů a na kontě slušnou řádku filmů a seriálů. K herectví ho přivedla maminka. „Ono to začalo tak jako náhle. Mamka mě jednou přihlásila na casting, jenom na komparz, nic velkého, ve filmu Anthropoid. Bylo to, myslím, když mi bylo pět let. Tak jsem to zkusil a vzali mě. Byl jsem tam na jeden obraz, jenom do toho záběru jsme tam nějak prošli na ulici. Začalo mě to bavit, postupně jsem chodil víc a víc na castingy. Pak jsem se dostal ještě do reklamy, taky dabuju. Daboval jsem hodně věcí, třeba Pyžamasky, to asi nebudete znát, je to pro malé děti. No a hraju v Divadle Na zábradlí, docela čerstvě… už rok, se dá říct.“ Tam ho můžete vidět v roli Fredyho Hirsche v dramatu Fredy.

Filip a Karel si vzali Vaška na slovíčko
Filip a Karel si vzali Vaška na slovíčko | Zdroj: TV Nova

Má zkušenost i se zahraniční produkcí

První výraznější role se Sebastianovi dostalo ve filmu Balada o pilotovi a pak už to šlo ráz na ráz. Dokonce se objevil v seriálu Hunting, a vyzkoušel si tedy čínskou zahraniční produkci. Nejznámější je ale coby Vašek z Jedné rodiny, komediálního seriálu TV Nova, kde hraje syna Terezy Kostkové a Filipa Blažka.

„Je to hezká role, s Vaškem jsme si docela podobní, stejný věk vlastně, stejné zájmy. Ze začátku jsem se trošku styděl, ale teď je to strašně fajn, všichni jsou v pohodě, se všemi se dá bavit, mám je rád. S kým si nejvíc rozumím? Tak jako… různě, vždycky se zapovídám s někým jiným. Hrozně rád si povídám třeba s Tomášem Jeřábkem, ten je fajn. Nebo, i když teda s ní moc nenatáčím, se Zuzanou Vejvodovou, s tou se mi taky dobře povídá, anebo ještě s Janou Paulovou.“

Jestli se bude herectví věnovat v budoucnu, to zatím neví

Vašek je aktuálně zamilovaný do starší spolužačky. Jak to ale má s děvčaty jeho představitel? S úsměvem a trošku vyhýbavě odpověděl, že je to asi dobré. Na hereckou slávu se je ovšem sbalit nesnaží a do budoucna to ani neplánuje. O studiu na DAMU totiž zatím nepřemýšlí. Koníčků má ale spoustu, a tak rozhodně bude mít z čeho vybírat. Hrozně rád jezdí na kole a ještě raději lyžuje. Lyžování je prý jeho vůbec nejoblíbenější sport. Zvažuje, že zkusí nějakou střední nebo gymnázium a potom vysokou školu.

Linda s Vaškem
Linda s Vaškem | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: