Jane The Virgin (2014): Gina Rodriguez v hlavní roli bláznivé americké telenovely

Jane The Virgin (2014): Gina Rodriguez v hlavní roli bláznivé americké telenovely
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Možná byste řekli, že telenovely nejsou moc oblíbeným žánrem. Často jsou opravdu vnímány jako méněcenné, to ale u jane The Virgin rozhodně nehrozí. Americký seriál na to jde úplně jinak a vůbec se nestydí za to, že jde o telenovelu. Jde z části o komedii, krimi i drama. Najdete v něm zkrátka vše.

Hlavní postavou seriálu je mladá žena Jane, je jí 23 a bydlí v Latinské Americe společně se svou matkou a babičkou. Jak jste si možná všimli už z názvu, Jane je panna, na tom ale není nic až tak zvláštního. Alespoň do té doby, než se dozvíte, že je těhotná. Došlo k tomu při gynekologické prohlídce, kdy doktorka omylem provedla umělé oplození. Otcem dítěte je Rafael, bohatý majitel hotelu, který je náhodou bratrem doktorky. Jane zjišťuje, že Rafaela už zná, byla to její dávná platonická láska. Je ale zasnoubená se svým přítelem Michaelem, ten je detektiv a zrovna vyšetřuje vraždu Rafaelova kamaráda. S tím se stýkala Rafaelova manželka Petra, a tak se bojí, že ji při vyšetřování odhalí. Do toho všeho je zapletená ubohá Jane, která bude muset pomoct vše vyřešit.

Příběh je postupně ještě mnohem komplikovanější, plný zvratů a překvapení a záměrně naprosto přehnaný. To z něj ale v tomto případě dělá velmi napínavou komedii. Bude pro vás vážně těžké podívat se jen na jeden díl. Seriál navíc najdete na Netflixu, tak neváhejte a běžte se podívat.

V roli Jane se objeví talentovaná Gina Rodriguez, která byla za roli nominována na Zlatý glóbus. kromě ní v seriálu uvidíte i další talentované herce jako Andrea Navedo v roli Janiny matky, Justin Baldoni jako Rafael nebo Jaime Camil jako hvězda telenovel Rogelio. Oblíbenou postavou pro české diváky je také Petra (Yael Grobglas), která pochází z Československa.

Možná to celé zní celé jako přesný popis nekonečných nereálných telenovel, které známe. Jane se od nich ale svým stylem naprosto liší. To, že jde o telenovelu vůbec neskrývá, naopak toho ještě více využívá. Zaujme vás i vypravěč, který vše vtipně a s nadsázkou popisuje. Jde prostě o skvělou komedii se skvělými herci a úplně novým nečekaným příběhem.

Zdroj: autorský text