Kobra 11 se začala vysílat před 24 lety. Co dnes dělají parťáci Semira Gerkhana, které jsme v devadesátkách tak milovali

Kobra 11 se začala vysílat před 24 lety. Co dnes dělají parťáci Semira Gerkhana, které jsme v devadesátkách tak milovali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jejich revírem je dálnice. Jejich tempo je vražedné. Tuto proslulou předmluvu legendárního německého seriálu Kobry 11 zná snad každý. V Německu se tento týden odvysílá již 25. řada, tentokrát poprvé s ženským komisařem po boku Semira. Ale co aktuálně dělají jeho bývalí parťáci?

Johannes Brandrup alias Frank Stolte

Frank Stolte byl úplně prvním parťákem Semira. Frank, který byl jako jediný ze všech komisařů v seriálu ještě před Semirem, hrál tuto roli pouze v první řadě. Herec Johannes Brandrup se po ukončení Kobry 11 věnoval herectví v dalších kriminálních seriálech, a to až do dneška. 

Čtěte také: Nesmrtelný Semir Gerkhan ze seriálu Kobra 11 aneb co jste nevěděli o hvězdě německé dálniční policie

Mark Keller alias André Fux

Po odchodu Brandrupa se do seriálu dostal Mark Keller, jenž představoval kolegu Semira ve druhé a třetí řadě. Mark Keller se poté soustředil nejen na svou hereckou, ale i na svou pěveckou kariéru. Co se týče herectví se i on, podobně jako Brandrup, zústal u kriminálek.

René Steinke alias Tom Kranich

Jednoznačně nejdéle praktikující parťák Semira byl Tom Kranich, který až do své seriálové smrti vyšetřoval v celkem šesti řadách (4.-6. a 9.-11.). René Steinke se mimo seriálů začal soustředit na celovečerní filmy. Dále patří do stáleho ansámblu divadla Volksbühne Berlin.

Čtěte také: Který herec byl nejlepším parťákem seriálového Komisaře Rexe. Jeden z nich si dokonce zahrál v českém velkofilmu

Christian Oliver alias Jan Richter

Když se Steineke rozhodl pro krátkou pauzu od Kobry 11, stal se jeho následníkem (a současně i předchůdcem) Christian Oliver. Oliver je velmi známým hercem i v Hollywoodu, vidět ho můžeme třeba ve filmech Speed Racer, Valkýra či The Good German (po boku George Clooneyho).

Gedeon Burkhard alias Chris Ritter

Burkhard byl ze všech Semirových parťáku zabit nejbrutálněji. Nikdo si nepřeje být rozstřelen samopalem. Po seriálové smrti se začal Burkhard zabývat nejen režií, ale i tancem. V italské verzi pořadu Star Dance se protančil až na páté místo.

Dále si zahrál ve filmu Lída Baarová od českého režiséra Filipa Renče.

Čtěte také: Nicka Slaughtera byste 30 let od natáčení Vražedného pobřeží nepoznali. Jak dnes žije?

Tom Beck alias Ben Jäger

Asi nejznámější a u publika nejoblíbenější parťák Semira byl Ben Jäger. Tom Beck je v Německu velmi známým hudebníkem. Umí hrát jak na piano tak i na kytaru a sám si skládá písničky a nemá problém vyprodat koncerty. Na jaře letošního roku se představil v německé verzi "Zlaté masky", kde v kostýmu lenochoda skončil na prvním místě. 

Vinzenz Kiefer alias Alex Brandt

Komisář Alex Brandt byl povahově úplným kontrastem sympatického a humorného Jägera. Jenže spíše vážnější role byla po třech řádách ze seriálu vyhozena - diváci si přáli někoho veselejšího. Pro Kiefera to znamenalo těžký spád. Po Kobře 11 si zahrál už jen v hrstce seriálech a začal se věnovat divadelnímu hraní. Poslední dva roky pracuje taktéž jako životní kouč.

Čtěte také: Jak vypadá povýšená "štěkna" Dana Foster z Kroku za krokem téměř 20 let po natáčení? Dnes je z ní pěkná kočka

Daniel Roesner alias Paul Renner

Posledním parťákem Semira byl Paul Renner. Až do loňského roku stál po boku Atalaye, dokud se v březnu nerozhodl seriál opustit. Důvodem bylo přání soustředit se na jiný žánr, protože Roesner hrál od svého hereckého počátku pouze v kriminálkách.