Takhle dnes vypadají a žijí lásky Štěpána Šafránka z „Básníků“. Něžná krása jim zůstala, ale herectví pověsily na hřebík

Takhle dnes vypadají a žijí lásky Štěpána Šafránka z „Básníků“. Něžná krása jim zůstala, ale herectví pověsily na hřebík
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O představiteli hlavního hrdiny „Básníků“ Pavlu Křížovi, je všeobecně známo, že je ostýchavý, když dojde na natáčení milostných scén. Možná proto mu režisér Dušan Klein vybíral za partnerky dívky na pohled křehké a něžné.

Borůvka

První Štěpánovou láskou byla Miroslava Šafránková. Drobná herečka (11. června 1958) na tom s ostychem byla podobně jako její filmový partner. Když došlo na natáčení scény, kdy se dospívající pár má fyzicky sblížit, Miroslava to zatvrzele odmítala a jen její obliba ji zachránila od vyhazovu. Dušan Klein dostal nápad, jak vše vyřešit a scénu nahradil animovanou vsuvkou. To se všem tak zalíbilo, že se vsuvky staly součástí celé série.

Miroslava dostala svou první výraznou roli v 15 letech jako „Robinsonka“, dospívající děvče, které se po smrti matky učí hospodařit a starat se o otce. Za tři roky doslova zazářila v pohádce „Malá mořská víla“, kde vynikla její křehká krása.

Mladá žena brala herectví jako zábavného koníčka a vystudovala ekonomii na VŠ. Původně měla hrát i v pokračování „Básníků“, to ale odmítla. Část života strávila v Německu, kam se provdala. Odtud také přijížděla na natáčení pokračování seriálu o Arabele. Osud ji poté zavál na čas do Mexika a nakonec se vrátila do Čech, kde žije s manželem Miroslavem Drozdou. V současnosti vlastní tiskovou agenturu Kirke v Praze.

Jeskyňka

Ve druhém díle se Štěpánovi do života na krátko připlete „žákyňka“ zdravotní školy v podání slovenské krásky Adriany Tarábkové (nyní Romanové, narozené 28. května 1966). Adriana si herectví zkusila, ale necítila se dost silná na to, aby zvládala popularitu, a proto další filmové nabídky odmítla.

Vzala si fotbalového bosse Slovanu Bratislava Zdena Romana a v roli manželky se cítí skvěle. Vlastní firmu na výrobu obalových materiálů.

Píšťalka

Ani třetí filmová láska Štěpána Šafránka se herectví nevěnuje jako profesi. Eva Vejmělková (4. března 1969) se do filmového světa uvedla filmem plným populárních písní od skupiny Elán „Fontána pre Zuzanu“ už v šestnácti letech. Film byl pro Evu osudovým, potkala zde režiséra Dušana Rapoše, se kterým žije dodnes.

Jako „Píšťalka“ - učitelka hudební výchovy bydlící na zámku se rozešla se svou vážnou známosti a pustila se do odvážného dobrodružství se Štěpánem. Byla to první „dospělá láska“ filmového hrdiny.

Eva se ještě objevila v seriálu „Chlapci a chlapi“ a v polském filmu „Penelope“ natočila i hodně odvážné scény. Zahrála si i v hollywoodském filmu „Dračí srdce“.

V současnosti vychovává dvě dospívající dcery a věnuje se naprosto jiné profesi. Je vystudovaná doktorka psychologie a zabývá se především hypnózou. Má svou praxi, ale občas si ještě pro radost zahraje. Ukázala se například v malé roli ve snímku „Muzzikanti“, kterou přijala, aby se potkala při natáčení s Pavlem Křížem.

Popelka

Další filmová partnerka Tereza Brodská (7. května 1968) je první, která se herectvím živí. Jako dcera slavných rodičů to neměla jednoduché, ale našla si svou cestu a vystoupila ze stínu svých slavných rodičů, Vlastimila Brodského a Jany Brejchové.

V poslední době se herečka ukázala v seriálu Slunečná, ale má za sebou celou řadu ztvárněných rolí. Jmenujme alespoň nedávno odvysílaný film „Jak si nepodělat život“, kvůli kterému musela přibrat asi 10 kg. Tereza je provdaná za Herberta Slavíka a má syna Samuela. Kromě hraní je i vítaným hostem zábavných pořadů, kde baví diváky vzpomínkami na dětství. Pan Hanzlík, který byl po rozvodu jejich rodičů partnerem Jany Brejchové jen nerad slyší, když si Tereza (dnes už s humorem) stěžuje, jak ji o prázdninách i s matkou nutil žít v lese a stravovat se tím, co si najdou a uloví. Právě takovým humorem je Tereza sympatická.

Veverka

V předposledních „Básnících“ se z Popelky stává „bejvalka“ a srdce beznadějného romantika Štěpána si získá zrzečka v podání Michaely Badinkové (narozené 25. ledna 1979). Tu všichni známe z nekonečných „nováckých“ seriálů a také z pořadu „Tvoje tvář má známý hlas“. Kromě práce stihla Michaela v soukromém životě porodit dvě dcery, kterým dala krásná jména Evelin a Emílie. Otcem je její dlouholetý partner Jan Teplý ml.

Zlatá rybička

Zatím v posledním pokračování „Básníků“ se ovdovělého Štěpána, který není zrovna praktický, ujme jeho tichá a plachá sousedka v podání Lindy Rybové (15. října 1975).

Linda je často obsazovanou herečkou v českých seriálech. Menší, ale hezkou roli si zahrála ve filmu „Tmavomodrý svět“ a skvělá byla i v „Kytici“. V soukromém životě je spokojenou mámou Josefíny, Rozárky a Františka, které má s manželem Davidem Prachařem.