Hořký svět: Jak půjde Lexovi z Comebacku vaření piva?

Hořký svět: Jak půjde Lexovi z Comebacku vaření piva?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po Ulici se Lexa z Comebacku (herec Matouš Ruml) divákům ukáže v nové vážné roli – tentokrát bude hrát Štěpána Berku, jemuž zemře otec, po kterém zdědí pivovar. Jak mu půjde vaření piva?

Štěpán Berka jako kozel zahradníkem?

Herec Matouš Ruml má před sebou celkem nelehký úkol. Musí získat přízeň diváků a musí počítat s tím, že na něj budou koukat i pivaři. On sám pivem nepohrdne, ale že by byl nějakým odborníkem, to se o něm také říct nedá. Naštěstí na vaření piva má Štěpán Berka zkušeného sládka v podání herce Bolka Polívky. Byl to přítel jeho táty, který pivu opravdu rozuměl. Bohužel později propadl alkoholu a teď má zničená játra. Přesto na nabídku a prosbu, aby u něj dělal sládka, Štěpánovi kývl. 

Štěpán Berka pivu nejenže moc nerozumí, nýbrž pivo ani nepije. Bližší vztah k pivu má jeho bratr Michal, který si do hospody za kamarády na jedno, dva, tři piva klidně skočí. Většina místních má ze Štěpána srandu. Nevěří, že by mohl pivovar oživit a být v tom dobrý. Jediným jeho esem v rukávu je sládek v podání již zmíněného Bolka Polívky. Toho ale musí Štěpán neustále hlídat a doufat, aby se nenapil a znovu alkoholu nepropadl. Pro abstinujícího alkoholika přece musí být hrozně těžké pracovat v prostředí s alkoholem. Je to vůbec možné? Konzultovali tohle scénáristé s odborníky?

Co Štěpána k pivovaru přivedlo?

Štěpán určitě nepatří k těm lidem, kteří se před čtyřicítkou zblázní a začnou si plnit sny. K jeho snům nikdy nepatřilo vlastnit pivovar. Dobře placená práce v bance sice dobře zajišťovala jeho rodinu, nikdy ho však příliš nebavila. Zlom nastal ve chvíli, kdy namísto povýšení dostal od šéfa padáka.

Jeho žena Veronika (herečka Berenika Kohoutová) se tak rázem stala hlavním živitelem rodiny. Nezhroutili se z toho jen díky tomu, že Štěpánovo odstupné bylo velmi slušné a že si Veronika jako vrchní zdravotní sestra brala směny navíc. A do této šlamastyky Štěpánovi ještě zemřel otec a přišla výzva v podobě dědictví pivovaru. Že by byl otcův pivovar směr, kterým by se měl vydat? Manželství skřípalo, práci neměl, a tak rázem začal Štěpán v pivovaru spatřovat naději na záchranu všeho.

Podaří se mu celou situaci zvládnout, když pivu vůbec nerozumí? Přitáhne svoji ženu zpět na svoji stranu, nebo si nechá štěstí proklouznout mezi prsty? To uvidíme.

Herec Matouš Ruml je velký sympaťák. Nejspíš pro něj nebylo vůbec lehké oprostit se od role puberťáka Lexy, kterou měli diváci zažitou. Povedlo se mu to však skvěle a nezbývá než uznat, že mu vážnější role čtyřicetiletého zodpovědného táty od rodiny opravdu sluší. 

Zdroje článku: