Helma Toma Cruise z filmu Top Gun se vydražila za 250 000 liber

Helma Toma Cruise z filmu Top Gun se vydražila za 250 000 liber
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Internetový portál Prop Store specializující se na nákup filmových rekvizit pořádal 26. a 27. srpna jednu z největších aukcí svého druhu za poslední léta. Jednou z nejžádanějších položek byla helma Toma Cruise.

Helma z filmu Top Gun se prodala přibližně pětkrát dráž ve srovnání s navrhovanou cenou před online prodejem. Cruise hrál ve filmu z roku 1986 jako Pete “Maverick” - Mitchell roli, ve které ho o třicet čtyři let staršího uvidíme za rok v pokračování Top Gun: Maverick.

Oblíbený byl i propagační kostým Star Wars, za který vydražitel zaplatil úžasných 221 000 liber nebo helma Stormtrooper, která vynesla 105 700 liber.

Další významnou položkou se staly stylové boty Michaela J Foxe z filmu Návrat do budoucnosti II. Vydražily se za 26 400 liber. 

Celkově se na aukci prodaly filmové rekvizity za 4,75 milionů liber (téměř 140 milionu korun). Provozovatel portálu Brandon Alinger uvedl, že se jedná o obrovský úspěch. “Měli jsme více zájemců než na jakékoliv jiné aukci podobného typu,” dodal.

Loni v listopadu vyšel zbrusu nový trailer k filmu Top Gun: Maverick, ve kterém fanoušci poprvé spatřili záběry z filmu, kvůli kterému se Tom Cruise naučil pilotovat skutečnou stíhačku. Tom Cruise se jako “Maverick” ujímá role instruktora v Top Gunu, a přestože by již měl být dávno generálem, zůstává jako elitní pilot na nižších šaržích. 

Film měl přijít do kin již letos v prosinci, ale kvůli koronavirové pandemii se očekávaná premiéra posouvá na červenec 2021. Fanoušci na pokračování Top Gunu čekali již přes čtvrt století a tak těch pár měsíců navíc už takový rozdíl nebude.