HBO reaguje na nepokoje v USA stažením historického velkofilmu ze své nabídky. Který to je?

HBO reaguje na nepokoje v USA stažením historického velkofilmu ze své nabídky. Který to je?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koronavirus vystřídaly rasové boje v ulicích amerických měst. Reagovat na to musí celá společnost, včetně filmového světa. I HBO byla nucena udělat jistý krok. Jaký?

Sáhodlouhé vysvětlení

Museli vydat prohlášení o tom, že daný film je jistým produktem své doby. Proto prý obsahuje jisté rasové či etnické předsudky. Ty byly pro tehdejší dobu velmi typické. Zástupce HBO Max také uvedl, že tyto předsudky již byly tehdy problematické, a tím zůstávají i dodnes. Jejich společnost také považuje za špatné snímek jakkoliv cenzurovat nebo mazat.

Nehodlají se však tvářit, že je toto kinematografické dílo v pořádku. Společnost se rozhodla pro to, že snímek dočasně stáhne a bude k němu dotočen jakýsi bonusový materiál. Ten zřejmě bude ve formě komentáře divákům poskytovat historický kontext.

Film získal osm Oscarů

Sluší se přidat věcnou informaci, a to, že ve své době získal snímek osm Oscarů. A to včetně sošky za nejlepší herecký výkon pro herečku ve vedlejší roli. Tou se stala Hattie McDaniel, která tak v roce 1940 jako první osoba tmavé pleti tuto sošku získala. Ještě dodejme, že v té době v Americe stále platily segregační zákony, a proto i ona byla nucena během ceremoniálu sedět jinde než její kolegové.

Poznali jste, o jaký film se jedná?

Poznali jste podle našich indicií, o jaký film se jedná? Dle oficiálního textu distributora je to nejslavnější americký film všech dob! Milostný příběh Scarlett O´Harové a Rhetta Butlera, který se odehrává na pozadí občanské války a pozdější rekonstrukce poražené strany Jihu. Film byl natočen podle knižní předlohy Margaret Mitchell a není to nic menšího než proslulý snímek Jih proti Severu.

Na stanici HBO se tak již s tímto americkým historickým velkofilmem nepotkáte.