Grinch (2018): Animovaná verze byla jednodušší, herci netrpěli jako Jim Carrey

Grinch (2018): Animovaná verze byla jednodušší, herci netrpěli jako Jim Carrey
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vánoční pohádka o zlém zeleném mužíčkovi, který lidem provádí samé naschvály, se loni dočkala animované verze. Jim Carrey může hercům jen závidět: co by za to dal, kdyby byl tenkrát v roce 2000 mohl Grinche jen namluvit a nemusel se za něj převlékat!

Proměna Jima Carreyho v Grinche zabrala osm hodin a herec si při ní připadal jako v mučírně. Nejhorší prý byly zvětšené kontaktní čočky, na které se lepil umělý sníh. 

"Bylo to, jako když vás každý den pohřbí zaživa. Hned první den jsem se zabouchl ve svém přívěsu a řekl režisérovi, že ve filmu hrát nebudu," vzpomínal na nepříjemné natáčení Jim Carrey. Režisér Ron Howard přivolal na pomoc psychologa, který trénoval agenty CIA ve zvládání mučení. Díky jeho radám a přemlouvání se Carrey odhodlal proceduru v maskérně přecijen podstoupit. 

Maskér Kazuhiro Tsuji si však s hercem zažil peklo. "Byl nepříjemný na každého, ale na mě řval nejvíc. Zničehonic vstal, podíval se do zrcadla a vynadal mi, že ta zelená barva vypadá jinak než ta, co jsem mu naplácal na obličej včera. Byla to ta samá barva, ale musel jsem to předělat. A tak to šlo každý den," vyprávěl Tsuji, který se nakonec psychicky zhroutil a vyžádal si dovolenou na zotavení. 

Po pár týdnech ho zavolal zpátky nejen režisér, ale také Jim Carrey. Bez šikovných rukou hlavního maskéra se štáb neobešel a uvědomil si to i sám filmový Grinch. Slíbil, že se bude napříště ovládat, a své slovo opravdu dodržel.