Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007): Jessica Alba filmem zahájila konec kariéry

Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007): Jessica Alba filmem zahájila konec kariéry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kam se poděla Jessica Alba? O neviditelné Sue z Fantastické čtyřky dlouho nikdo nic neslyšel a zdá se, že kromě seriálu Policajtky z L.A. už herečka o pořádnou roli v Hollywoodu nezavadí. Pověsila snad kariéru definitivně na hřebík?

Jessica Alba prožila svou největší slávu v roce 2005, kdy se odbarvila na blond a zahrála si po boku Bruce Willise v thrilleru Sin City - město hříchu. Zdálo se, že se zrodila další nesmrtelná hvězda prvního formátu. Jenže média se od začátku zaměřovala spíš na její fyzický vzhled než na herecké schopnosti. Když se Alba stala jednou z hlavních postav Fantastické čtyřky, list Guardian ve své recenzi jen lakonicky poznamenal, že roli získala "jen díky své kráse". 

Komerčně však Fantastická čtyřka uspěla. A tak se natočil druhý díl, Silver Surfer. A právě tento snímek byl pro Albu začátkem konce. 

"S herectvím jsem tenkrát chtěla úplně přestat," prozradila později herečka, která při natáčení čelila neustálým výtkám ze strany režiséra Tima Storyho. "Říkal mi: To vypadá moc reálně. To vypadá moc bolestně. Můžeš být hezčí, když brečíš? Breč hezky, Jessiko! Nekruť tu tvář tolik, vždycky můžeme přidat slzy počítačem," stěžovala si Alba. 

Režisér zkrátka vyžadoval, aby byla krásnou barbie v každé situaci, až se pak z výsledného filmu zdálo, že vůbec neumí hrát a divákům předvádí jen svou půvabnou tvářičku. Nikdo netušil, že tak činila na příkaz režiséra.

Jessica Alba se poté začala ze světa velkého filmu vytrácet a poslední dobou musí brát za vděk jen televizními seriály. Možná jí to ale vyhovuje - alespoň má více času na své tři děti. Stěžovat si nemůže ani na finance: ačkoli se v Hollywoodu neprosadila tak, jak se očekávalo, dokázala si vydělat přes 350 milionů USD.