Než se stal filmovou hvězdou, obluzoval ženy jako prodavač bot. Tipněte si, kdo ze slavných se tímto povoláním živil

Než se stal filmovou hvězdou, obluzoval ženy jako prodavač bot. Tipněte si, kdo ze slavných se tímto povoláním živil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý z nás nějak musí začít. Někdy se stává, že se vyhneme úplně svým představám o povolání a o tom, co vlastně v životě budeme dělat. „Kolik párů bot máš, tolikrát jsi člověkem!“ Prodavač bot je pro ženy tedy ideálním partnerem.

Právě tomuto povolání se v mládí věnoval americký herec, filmový režisér, producent a scénárista – George Clooney. Syn moderátora Nicka Clooneyho. Než se začal naplno věnovat filmovému průmyslu, vedle prodávání bot a pánských obleků ještě kreslil karikatury nebo se živil jako pojišťovací agent. Byl tedy vysněným partnerem většiny žen, jelikož boty patří k důležitým doplňkům a nikdy jich není dost.

Kariéra

V roce 1987 se na plátnech objevil poprvé jako herec ve filmu Vyšší škola strachu. Dále se objevil ve filmech Báječný den, Dokonalá bouře, Den zrady nebo Gravitace. Většina lidí si George Clooenyho vybaví v trilogii Dannyho parťáci. Režíroval celkem 9 filmů, ke kterým patří například Dobrou noc a hodně štěstí, Památkáři či seriál Hlava 22.

Ocenění

Za své herecké výkony získal tři Zlaté glóby, které se udělují každým rokem v lednu v Los Angeles. Byl označen za nejlepšího herce v komedii Bratříčku, kde jsi?, v dramatu Děti moje a byl nejlepším hercem ve vedlejší roli ve filmu Syriana. Za tuto roli získal také cenu Oscara, dokonce dva. Druhého si zasloužil za producentskou činnost k thrilleru Argo. Je to jediný umělec, který byl nominován v šesti různých kategoriích.

Humanitární činnost

Ta bývá u známých herců častá. Od roku 2008 do roku 2014 působil jako mírový posel OSN. Snažil se nalézt řešení konfliktu v Dárfúru na území Súdánu. Společně s ostatními založil fondy na podporu obětí tsunami v Indickém oceánu v roce 2004 a zemětřesení na Haiti v roce 2010. Zorganizoval koncert „Hope for Haiti Now“.