Do pořádku: Domácnost otce a syna bude velkou výzvou i pro profesionální četu, kterou vede Adéla Gondíková

Do pořádku: Domácnost otce a syna bude velkou výzvou i pro profesionální četu, kterou vede Adéla Gondíková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Domácnost, kterou obývá otec a syn, má celou řadu chlapských nešvarů. Na pořádek si tady rozhodně nepotrpí a celá organizace domácnosti úplně chybí. Uklízí se tady vůbec někdy? Vyhraje praktičnost nad sentimentem Michala?

Ani na prahu bytu na Vinohradech se experti na úklid nezastaví. Ukázat chaotickou domácnost na kamery chce dost odvahy, ale na druhou stranu majitele čeká odměna v podobě neuvěřitelné proměny jejich domova, která jim možná chvíli vydrží.

Adéla Gondíková
Adéla Gondíková | Zdroj: FTV Prima

V srdci Prahy žije Michal se synem Michalem, ale jejich domácnost s přebytkem nepotřebných věcí jim hodně komplikuje život a překáží rodinné pohodě.

Ocitneme se v místnosti, kterou výstižně definuje Bára:

Tohle je nejspíš obývák, kuchyň, ložnice, zkrátka všechno dohromady. A to není dobrý začátek. Navíc když je ložnice spojená i s ložnicí pro psa.

Kromě toho bude objevena v této místnosti něčí noha, evidentně hračka pro pejska, která ale moc reprezentativní není. U Michala staršího bude objeveno spousta pokladů. Jak dopadne návštěva království Michala mladšího?

Věci do školy, špína v koupelně, bordel pod postelí a paradoxně hodně volného nevyužitého místa, s tím něco uděláme,

komentuje prohlídku Adéla Gondíková.

Mladší Michal nemá ke všem pokladům z domácnosti tak vřelý vztah jako otec, a tak to bude hlavně on, kdo bude sledovat, jak se budou věci třídit k recyklaci, k darování a také k poslední cestě do kontejneru.

Otec a syn žijí sice v jednom bytě, ale každý má svůj pokoj a v něm vede oddělený život. S úklidem se nikdo moc nezdržuje, a tak od rozvodu rodičů se věci kupí a špíny přibývá. Mladší Michal už ani nechodí do kuchyně, protože je špinavá. Ale aby třeba něco uklidil, to ho nenapadlo. Otec je pravděpodobně stejně založený, takže syna k pořádku nevede.

Mladší Michal si od účasti v pořadu slibuje, že jejich domácnost prokoukne a bude hezká tak, jako to mají jinde. Někdo by mu však měl říct, že to tak nezůstane nadlouho, pokud se oba nebudou snažit alespoň o základní pravidelný úklid.

Syn také sleduje, jak je otec bez života. Doufá, že změna v domácnosti ho inspiruje k tomu, aby si udělal pořádek v životě. Jak je patrné, chaos mu nesvědčí.

Dobrá rada nad zlato

Víte, kam patří cedulka na napínacím prostěradle? Do pravého dolního rohu matrace. Pak vám prostěradlo vždy pokryje celou matraci a nebudete se mořit s tím, že na některých místech nevyšlo!

Na další díl pořádkumilovné show s Adélou Gondíkovou se můžete těšit na Primě v pátek 26. května večer.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • autorský text