Pamatujete na Jolanu, Radima, Radku, Nosála a Honzíka? Kam zavál osud mladé herce z filmu Bota jménem Melichar

Pamatujete na Jolanu, Radima, Radku, Nosála a Honzíka? Kam zavál osud mladé herce z filmu Bota jménem Melichar
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film, který se i po čtyřiceti letech objevuje na televizních obrazovkách, patří do rané tvorby režiséra Zdeňka Trošky a stejně jako další jeho komedie a pohádky, už patří k do zlatého fondu divácky oblíbených filmů.

V povedené rodinné komedii se diváci vrací do školních let a spolu s Jolanou, Radimem, Radkou, Nosálem, Honzíkem a dalšími, prožívají řadu úsměvných příhod od prvních školních zkušeností, přes první lásky až po hon na zlodějku. 

Pro většinu mladých herců, které si začínající režisér do filmu vybral, to byla velká výzva a jednalo se o jejich první výrazné filmové role. Někteří se ztratili a nikomu se nepodařilo vypátrat, jak žijí, ale našli se i takoví, kteří v branži zůstali, i když třeba ne přímo u herectví.  

Roli puberťačky Jolany, která podlehne kouzlu luxusních kozaček své spolužačky, si zahrála Regina Řandová, která po svém debutu u herectví zůstala a má za sebou celou řadu filmových a seriálových roli a je také oblíbená v dabingu, kde jejím hlasem promlouvá například slavná Angelina Jolie.

Po první špatné zkušenosti v hodně „toxickém“ manželství si herečka našla nového manžela, který ji i synovi pomohl na špatné časy zapomenout. Regina vypadá stále dobře, přestože má už dvě vnoučata. Její recept na spokojenost je jednoduchý: nebabrat se v minulosti, neřešit problémy alkoholem a věřit, že po zlých časech přijdou i ty dobré.

Symptáka Radima Dochlebu si ve filmu zahrál David Rauch. Ani on si nenašel profesi moc daleko od herectví. Spolupodílel se na režii řady filmů, například Kolja, Lidice, Martin a Venuše. Jako výkonný producent má za sebou například vydařené komedie Bobule, Vratné lahve, Ten kdo tě miloval a pohádku Tři bratři.  

David Rauch se s Reginou Řandovou a se Zdeňkem Troškou potkal na Juniorfestu, kde si na natáčení komedie s úsměvem zavzpomínali. Pro Trošku film znamenal dobrý start do režisérské profese a na setkání si vybavoval celou řadu zážitků z natáčení.

 Je fajn, že jsme Botu mohli natočit a že i po těch letech má stále tolik fanoušků, 

libovala si Řandová (56).

Vůbec nestárneme,

vtipkovala u snímků z filmu, ve kterém zazněli také hity tenkrát oblíbeného dua zpěváků Petra Kotvalda a Stanislava Hložka.  

Byl to můj první celovečerní film. Točili jsme od 14. října... a 16. listopadu jsme měli hotovo. Natáčela celá škola. Moc rád na to vzpomínám, všichni byli vstřícní. Hlavně paní kuchařky, 

prozradil v jednom rozhovoru Troška, který má sice doma v šuplíků hromadu scénářů, ale už si užívá důchodu.

Film je v současné době v nabídce VOYO.

Zdroje článku: