Ve kterých filmech si zahrála Monica z Přátel

Ve kterých filmech si zahrála Monica z Přátel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Courtney Cox se nejprve proslavila hereckou úlohou v hudebním klipu Bruce Springsteena. Zahrála si ve Zvířecím detektivovi a po úspěchu v seriálu Přátelé následovaly filmové role v hororových Vřískotech a romantických komediích.

Ace Ventura – Zvířecí detektiv (1994)

Po boku ztřeštěného Jimmyho Carreyho si v komedii Ace Ventura zahrála Courtney ředitelku marketingu Melissu Robbinsovou. Z filmu nevelkých nadějí se stal trhák a z neznámé Courtney důležitá ikona seriálu Přátelé. Právě na základě role ve Zvířecím detektivovi producenti slavného sitcomu herečku oslovili.    

Vřískot I – IV (1996–2011)

Kultovní hororová série se řadí mezi nejlepší hororové thrillery a Courtney Cox je jednou z hlavních tváří této hororové klasiky. Ztělesnila zde roli ambiciózní novinářky Gale Weathersové, která vyšetřuje brutální vraždu. Tato role už natrvalo přenesla Courtney z televizních obrazovek na filmová plátna. V očekávání je pátý díl Vřískotu, kterého se pravděpodobně dočkáme v lednu 2022.

3000 mil na útěku (2001)

Akční road movie s Kurtem Russellem a Kevinem Costnerem. Dva přátelé a bývalí spoluvězni Michael a Murphy při příležitosti oslav Elvise Presleyho přepadnou casino. Nastává potíž s rozdělením lupu a do všeho se ještě připlete Michaelova společnice Cybil se svým zvídavým desetiletým synem.

Courtney si dále zahrála v několika romantických komediích – například v bláznivé Lásce plné omylů (2001), v Trestné lavici (2005) s Adamem Sandlerem nebo v dramatu o mateřské lásce Matky a dcery (2016).

Courtney se stala také hlavní hvězdou komediálního seriálu Město žen, který pojednává o trápení čtyřicátnic.