Úterý v Ulici: Hložánek se vetře k Vendule na oslavu a Jirka Herman je frustrovaný

Úterý v Ulici: Hložánek se vetře k Vendule na oslavu a Jirka Herman je frustrovaný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se něco hodně pokazí, ještě to neznamená, že se to nemůže napravit. Své o tom ví i Vendula, která se úpěnlivě snaží o to, aby narovnala pošramocené rodinné vztahy. Svou babičku na oslavu narozenin sice nedostane, alespoň však přetáhne Martinu na svou stranu. A to ke štěstí stačí, no ne? Ale říkejte to někomu, kdo je těžce frustrovaný a trápí ho silné pocity zmaru… Herman pije více, než je zdrávo, a Gábina každou jeho sklenku registruje.

Herman se bojí o svou budoucnost kriminalisty

Když potkal Gábinu, byl v nejlepší síle a mohl jí být oporou. Potom se ale dost věcí pokazilo a on nyní bojuje o své místo na slunci. Respektive chce všem i sobě dokázat, že bude zase ten správný chlap, který bude chytat padouchy. Jenže prozatím na toho největšího padoucha aspiruje on. Zpustl, a dokonce už ani vaření jej nebaví. Celé dny tráví buď na počítači, nebo u sklenky s pitím.

Chtěl trénovat, aby se znovu dostal do kondice. V tom mu ale momentálně brání natažená šlacha. A tak se ještě ke všemu potácí o holi a marně hledá svůj balanc. Ani Gábině už tolik neimponuje. Má strach, aby Jirkovo pití nesklouzlo k něčemu horšímu. Pohled na zrovna rozpitou sklenku whisky se jí protiví.

Když se Vendula do něčeho zakousne, nic ji neodradí, což mají s Tondou stejné

Jen krátce se Vendula potácela v pochybnostech o sobě samotné i o svém podnikání. Martina jí neskutečně pila krev. To už je ale minulostí. Přenesla se přes všechny křivdy, a tak oslavu svých a Máriových narozenin uspořádala v hospodě. Kateřina i Martina to ocenily jako velmi vstřícné gesto. A protože by bylo trapné tohle nedorozumění dál protahovat, všechny se usmířily. Teď už snad budou Vendula s Martinou kamarádky.

Jediný, kdo čeří atmosféru jinak povedeného večera, je Tonda Hložánek. Ten si všimne, že se spolu jeho syn a Martina náramně baví, a proto si neodpustí poznámku, že by to měli dát dohromady. Tím ale naštve nejen Martinu a Jirku, nýbrž všechny zúčastněné.

Zdroj článku:
  • Autorský text