Co nás minulý týden v televizi nejvíc bavilo

Co nás minulý týden v televizi nejvíc bavilo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podzim je v televizním vysílání už tradičně plný seriálových novinek. Diváci tak mají možnost najít si svůj oblíbený žánr. Řada diváků vsází na jistotu – vrací se k seriálům, které už znají, neboť vědí, co od nich čekat. Ostatní ale dávají šanci novým projektům.

Policie Modrava

Možná právě proto u diváků nad 15 let suverénně minulý týden ve večerním vysílání vyhrála sympatická šéfová Policie Modrava Jana Vinická, kterou v oblíbeném seriálu hraje Soňa Norisová. Diváci tak jasně ukázali, že kriminální žánr spojený s příběhy protagonistů je přesně to, co od pohodového seriálu na večer očekávají. Reprízovaná čtvrtá série Policie Modrava režiséra Jaroslava Soukupa na TV Nova tak doslova válcuje všechny propagované novinky a dokázala k obrazovkám přitáhnout přes 1,3 milionů diváků.

záběr ze seriálu
záběr ze seriálu | Zdroj: TV Nova

Jana Vinická je, navzdory své profesi, vtipná a má optimistickou povahu. Dokázala se prosadit na pozici, kterou většinou zastává muž, a seriálu určitě pomáhají nejen uvěřitelné zločiny, ale i parta svérázných horalů a nádherné exteriéry Národního parku Šumava.

Tři novinky, které se povedly

Milionovou sledovanost mají také seriály Pod hladinou, OKTOPUS a Kriminálka Anděl.

záběr ze seriálu
záběr ze seriálu | Zdroj: TV Nova

Kriminálka Anděl si díky reprízám stále udržela své diváky, a tak ohlášená pátá série už měla se sledovaností napůl vyhráno. Členové vyšetřovacího týmu sice trochu zestárli, ale tvůrci avizovali, že jim také přibyly životní i pracovní zkušenosti. Vyšetřovací tým také dostal posily v podobě oblíbených herců.

Diváci na seriálu režiséra Petera Bejbaka z dílny TV Nova oceňují velice reálné záběry zločinů a nadprůměrně dobré technické zpracování. Oblibě se těší i původní herecké obsazení.

záběr ze seriálu
záběr ze seriálu | Zdroj: Petr Čepela / © Česká televize

OKTOPUS přišel s novým formátem (přestože zahraniční seriály už s odloženými případy pracují) a diváci byli zvědaví hlavně na Miroslava Krobota. Ten je rozhodně nezklamal, ale také ničím neohromil, a tak seriál České televize je spíše u diváků ve zkušební fázi.

pes kapitána Dítě
pes kapitána Dítěte | Zdroj: Petr Čepela / © Česká televize

Seriálovým miláčkem je jednoznačně Krvosaj, starý voříšek, který, k nelibosti kapitánky Fáberové, doprovází kapitána Dítě na pracovních cestách.

záběr ze seriálu
záběr ze seriálu | Zdroj: FTV Prima

Seriál Pod hladinou je zasazen do atraktivního prostředí, kde je třeba, aby si všichni v týmu na sto procent věřili. Divákům přinesl neokoukanou tématiku zločinů spojených s prací potápěčů a oblíbenou lokalitou Slapy, která je už od padesátých let díky blízkosti hlavního města oblíbenou destinací pro rekreaci.

Režisér Vojtěch Moravec natočil pro TV Prima technicky velice dobrý seriál, který přitahuje pozornost také tím, že kromě kriminálních případů řeší i osobní vztahy hlavních hrdinů, ať už jde o milostný trojúhelník, psychické problémy, nebo rodinné trable.

ZOO

záběr ze seriálu
záběr ze seriálu | Zdroj: FTV Prima

S příchodem mega propagovaného seriálu Eliška a Damián se rozhodně žádný úbytek diváků seriálu ZOO nekonal. Seriál TV Prima rozhodně není odstaven na nějakou vedlejší kolej. Jak už to u dlouhodobých projektů bývá, některé epizody jsou zajímavé, jiné ne. V ději je často hodně chyb, které nelze přehlížet. Jak je však ze sledovanosti, která v minulém týdnu překročila 900 tisíc diváků, patrné, seriál s pomalým tempem a nenáročným dějem si své diváky stále drží, přestože je také hodně kritizovaný.

Zdroje článku: