Celebrity pod lupou: Rodák z Hříškova Stanislav Majer je i po čtyřicítce starým mládencem

Celebrity pod lupou: Rodák z Hříškova Stanislav Majer je i po čtyřicítce starým mládencem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Naposledy bavil diváky jako troufalý zloděj, který dokázal pohotově využít situace, a tak rovnou z vězení napochodoval na policejní stanici. A rozhodně se nestyděl –⁠ pod falešnou identitou se stal hned policejním šéfem.

Trochu divoký seriálový příběh Zákony vlka byl doplněný slušnou zápletkou a dobrým hereckým obsazením. Nedosáhl sice obliby seriálu Policie Modrava, ale rozhodně to nebyl špatný seriál. Krásná příroda, ve které se děj odehrával, mu přidala pár plusových bodů, stejně jako slušňačka Linda Rybová, která se namísto vlahých a sentimentálních gest proháněla po nocích lesem na koni, a to s flintou přes rameno.

Stanislav Majer
Stanislav Majer | Zdroj: FTV Prima

Stanislav Majer rozhodně nepřiživuje bulvár, a tak se o něm moc neví. Ve vesnici Hříškov vyrostl v rodině kadeřnice a kovoobráběče. Vyučil se truhlářem, ale k řemeslu žádný vztah neměl. Byl nejhorší z celé třídy, ale přece jen školu dokončil.

Práce ve fabrice pro něj byla utrpením, ale když po cestě do práce chodil kolem luxusního hotelu s restaurací, jednou si všiml, že hledají číšníka. Právě to byl okamžik, kdy se mu začal měnit život. Manželka majitele hotelu ho přivedla do divadelního prostředí.

Práce číšníka byla přece jen o něco lepší, než celý den zabrušovat desky v továrně, navíc si i slušně vydělal a mohl si dovolit pronájem bytu v Lounech. Místo vojenského drilu šel na civilní službu do muzea. Právě v té době se dostal k divadelnímu představení, ale experimentální tvorbě vůbec nerozuměl. Přesto usoudil, že hrát by mohla být zábava a také by se mu dobře balily holky. Když potřebovali v divadle záskok, nabídl se a vydržel tam osm let. Sice si moc nevydělal, ale hodně se naučil.

Záběr ze seriálu Osada, který nabízí ČT1
Záběr ze seriálu Osada, který nabízí ČT1. | Zdroj: Tereza Suchánková / © Česká televize

Ulice mu pomohla ke slávě, ale připravila ho možná o rodinu

Majer je pověstný svým bohémským životem a na společenské akce sice chodí s doprovodem, ale žádná žena se s ním neukazuje delší dobu. Spekuluje se o tom, že se pro svobodný život rozhodl po jedné zkušenosti, kdy měl v úmyslu se v Ústí nad Labem usadit, ale potom se kvůli natáčení seriálu Ulice musel přesunout do Prahy, a tak nad rodinným životem nakonec zlomil hůl.

V herectví našel přesně to, co v životě hledal. Má rád adrenalinové záběry, ale nejraději se obejde bez kaskadérů. Právě v seriálu Zákony vlka si napínavých akčních scén užil dost, a dokonce se v malebných Brdech během natáčení přihodila i naprosto nečekaná akce, kdy byl štáb během přívalových dešťů trochu spláchnutý. Bylo to během nočního natáčení, a to celou atmosféru ještě umocnilo.

Jen u pádu auta do vody se nechal částečně zastoupit kaskadérem, ale některé záběry natočil sám. Byl překvapený, že nevydržel moc dlouho pod hladinou. Právě různorodost práce a zkoušení nových věcí ho na herectví baví ze všeho nejvíce. Dokonce tvrdí, že mu často práce pomohla z osobní krize.

Majer rozhodně k odpočinku nepotřebuji luxusní dovolenou, kterou by se chlubil na sociálních sítích. Na Kokořínsku má u rybníka maringotku, kterou si zvelebil a slouží mu k dobití energie, když se potřebuje vytratit z Prahy.

Zákony vlka jsou ke shlédnutí na prima+. S hercem se také můžete setkat v oblíbeném seriálu Osada, který uvádí v pátek večer ČT1.

Zdroje článku: