Celebrity pod lupou: Smutný konec Saturnina

Celebrity pod lupou: Smutný konec Saturnina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oldřich Vízner ztvárnil několik nezapomenutelných rolí, díky kterým si získal u diváků velké sympatie. Koho by nepobavil jako trochu trhlý student v komedii Léto s kovbojem, jako princ Vilibald v Arabele, kterého sekýrovala Xénie, nebo jako sluha Saturnin, jenž komplikoval život nejen Jiřímu Oulickému.

V herecké branži si Oldřich Vízner vysloužil pověst nejen talentovaného herce, ale i nenapravitelného sukničkáře, který si s věrností moc hlavu nelámal. Rozhodně ale nezanedbával předávání svých genů – se třemi ženami si pořídil šest dětí. Těch žen bylo v jeho životě ale mnohem více.

I přes nesporný talent Oldřich Vízner nijak vášnivě po herecké profesi netoužil. Původně dokonce směřoval ke stavařině. Zkoušky na DAMU však byly dříve než ostatní, a tak to jen tak zkusil. A uspěl. Často však během kariéry trochu litoval, že se tak rozhodl, protože herectví považoval za velice náročnou profesi.

Oldřich Vízner vyrůstal v rodinné vilce, kterou všichni důvěrně znají z komedie S tebou mě baví svět. Právě do tohoto domu si přivedl svou první manželku, Janu Šulcovou. Nebylo to však úplně ideální bydlení, protože v domě obýval s manželkou pouze jednu místnost. To se dvěma dětmi nebylo úplně ideální. V domě žili i jeho rodiče a bratr.

Veselého chlapíka hodně poznamenala tragédie, kterou zažil během dovolené. S dalším ze svých bratrů a jeho manželkou se vydali na dovolenou na ostrov Elba. Bratrovi vybuchl v rukách plynový vařič. I přes hospitalizaci v nemocnici bratr zemřel.

To byl jen další stín v životě Oldřicha. O jednoho bratra už přišel v dětství, když nejstaršího Vlastimila srazilo z kola nákladní auto. Jak se jednou jeho první žena, Jana Šulcová, vyjádřila, po tragické události na Elbě se Oldřich úplně změnil a pro své okolí byl nesnesitelný.

Vízner svůj žal řešil nevěrami. Bylo jich hodně a nijak je neskrýval. Jana Šulcová byla hodně tolerantní, ale když si v tramvaji vyslechla od cizích žen o milostném životě svého manžela s Evelynou Steimarovou, dvacetileté manželství bylo u konce.

To pro herečku nebylo úplně snadné a čekalo ji těžké období, které se snažila řešit alkoholem. Přes vážné onemocnění se nakonec ze závislosti dostala, a dokonce odpustila i záletníkovi, ale Vízner už žil jiný život.

Románek s Evelynou Steimarovou Víznerovi nevydržel, ale herec se oženil se skriptkou Zuzanou a narodila se jim dcera Viktorie. Jenže ani tentokrát to pro herce nebyla životní láska. Další na řadě byla o 25 mladší kolegyně Vendula Křížková. Pár se nikdy nevzal, ale přivedli na svět tři děti.

Ani další dvacetileté soužití však pro Víznera nebylo zřejmě osudové. I přes sedmdesátku na krku se rozhodl pro další útěk ze vztahu kvůli mladší ženě. Jak uvádí časopis Naše hvězdy, šlo o čtyřiadvacetiletou ženu.

Je jasné, že ta asi nestála o dlouhodobou péči o seniora, který se navíc potýká s vážnými zdravotními problémy. Slavný Saturnin tak nakonec ve stáří zůstal sám. Údajně mu zdravotní stav ani nedovolil účastnit se pohřbu Jany Šulcové, jeho první velké lásky.

Zdroje článku: