V reálu už nikdy Bruce Willise neuvidíme, ale Netflix, VOYO nebo SkyShowtime na něj nezapomínají

V reálu už nikdy Bruce Willise neuvidíme, ale Netflix, VOYO nebo SkyShowtime na něj nezapomínají
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na konci filmové kariéry se sice hollywoodský drsňák objevoval v béčkových filmech, jako by už na velké role nestačil, ale za svou dlouhou kariéru vytvořil řadu nezapomenutelných rolí a většina z nás si ho pamatuje jako tvrdohlavého drsňáka, který se často nechtěně ocitl v situaci, která vyžadovala zásah hrdiny.

O jeho špatném zdravotním stavu už se ví nějakou dobu, ale jak vážná situace je, to prosáklo na veřejnost prostřednictvím manželky a potomků Bruse Willise až teď. Přestože lékaři Willisovi předpovídají 7 až 13 let života, není to život, kdy by si herecká hvězda užívala potomků a klidu.

Manželka Bruce Willise Emma Heming Willis poskytla novou aktualizaci o životě svého manžela s frontotemporální demencí (FTD).

Učím se, že demence je těžká. Je to těžké pro diagnostikovanou osobu. Je to těžké i pro rodinu. A nejinak je tomu u Bruce, u mě, u našich holek. Když říkají, že je to rodinná nemoc, tak to tak opravdu je,

sdělila žena pro Today.

Příznaky FTD mohou zahrnovat problémy s řečí, potíže s motorickými dovednostmi, jako je chůze, a změny chování a osobnosti.

Pojďme si ale připomenout Bruce (68), kterého jsme měli rádi. Ve svých rolích byl leckdy špinavý, opilý, zraněný, ale vždy si dokázal na svou stranu získat velké divácké publikum.

Z nabídky Netflixu

Hudson Hawk (1991)

Bruce Willis je tentokrát v roli jednoho z nejuznávanějších zlodějů na světě. V komedii právě opustil po deseti letech vězení a nemá v úmyslu se tam vrátit. Životní plány mu však překazí dotěrní manželé Mayflowerovi, kteří mu vyhrožují a žádají po něm uskutečnění další loupeže. A aby to nebylo moc snadné, život zloděje zkříží i krásná a záhadná Anna (Andie MacDowell), která se vydává za jeptišku, ale klidně to může být tajná pojistka šílených manželů, agent Vatikánu nebo CIA. Hudson Hawk musí překazit plány manželů a zachránit přítele, jehož zabitím mu vyhrožují. Napětí a těžký úkol však muži nebrání, aby si užil i hezké chvilky s krásnou Annou.

Slzy slunce (2003)

Z úplně jiného soudku je válečné drama zasazené do Nigérie, kde dojde k převratu a poručík Waters má se svou jednotkou zachránit americké občany. Hlavně jde o doktorku Lenu Kendriks (Monika Bellucci) a jeptišky s knězem, kteří ji doprovází. Jenže Lena si postaví hlavu a odmítá ve vyhrocené situaci opustit „své domorodce“. Plány se musí měnit a situace je dramatická. I takový drsňák, jako je právě Waters, nakonec ukáže lidskou tvář.

Neznámý svůdce (2007)

Zvládne lidový hrdina i zápornou roli, kdy jako Harrison Hill vzbudí u jedné novinářky podezření, že zabil svou těhotnou milenku, protože se stala nepohodlným břemenem? Rowena (Halle Berry) je o jeho vině přesvědčená. Nechá se zaměstnat u něj ve firmě, aby vraždu objasnila.

předchozí manželka Demi Moore a Bruce Willis v roce 1997
předchozí manželka Demi Moore a Bruce Willis v roce 1997 | Zdroj: Everett Collection / Shutterstock

Skyshowtime

Smrt jí sluší (1992)

V této komedii dělají Willisovi společnost dvě uznávané herečky: Meryl Streep a Goldie Hawn. On je zde poněkud životem unavený chirurg Ernest, který je ve vleku své manželky. Hlavní zápletku však tvoří obě ženy a chudák Ernest je jen jejích hračkou.

Mercury (1998)

Willis je v roli agenta FBI, který je za trest převeden na jinou práci, protože se dostal do konfliktu s Národní bezpečnostní agenturou. Důvodem byl devítiletý autistický chlapec Simon, který díky své genialitě dokázal dešifrovat tajný kód Mercury. Ten používala americká zpravodajská služba a její šéf Nick Kudrow (Alec Baldwin) se chce zbavit geniálního dítěte i všech svědků události. Willis je v roli ochránce nesmlouvavý a vynalézavý.

VOYO

Red 2 (2013)

Na první úspěšný snímek z roku 2010 navázalo pokračování. Frank Moses (Willis) si chce užívat penzi i svou mladou přítelkyni Sarah. Plány se mění v okamžiku, kdy se mu ozve kamarád Marvin (John Malkovich). A další dobrodružství může začít.

Looper (2012)

Skvěle hodnocený film představuje našeho hrdinu jako loopera, nájemného zabijáka pracujícího pro zločineckou organizaci. Loopeři mají za úkol zastřelit určeného člověka a zbavit se těla. Odměna je více než ucházející, ale v žádném případě si nesmí nechat oběť uprchnout. Joe jednoho dne zjistí, že má zabít svou starší verzi. Organizace totiž posílá zabijákům jejich „klienty“ z budoucnosti. A Joe se musí během několika vteřin rozhodnout. Má zastřelit sám sebe?

Z tvorby Bruce Willise stojí za připomenutí seriál Měsíční svit a filmy Smrtonosná past (+2 a 3), Poslední skaut, Hráč, 12 opic, Pátý element, Šakal, Armageddon, Šestý smysl, Můj soused zabiják (a 2), Banditi a mnoho dalších.

Zdroje článku: