Nepodceňujte AZ-kvíz Junior, naše záludné otázky mohou být náročné i pro vás

Nepodceňujte AZ-kvíz Junior, naše záludné otázky mohou být náročné i pro vás
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Možná si myslíte, že vás dětská verze AZ-kvízu nemůže překvapit, ale i tam se dají nalézt otázky, u kterých by se zapotili možná také zkušení, geniální lovci z pořadu Na lovu. Pár takových jsme si pro vás připravili v našem kvízu. Zkuste je zdolat.

Popularita starého dobrého AZ-kvízu, který baví diváky už od 2. ledna 1997, vedla ke vzniku několika dalších, speciálních verzí, včetně té pro zvídavé děti. AZ-kvíz Junior vznikl v září 2004 v brněnském studiu České televize, stejně jako jeho starší sourozenec určený dospělým soutěžícím. Zaměřuje se na 6. a 7. třídu základní školy, případně na primu a sekundu víceletého gymnázia. Smysl hry je stejný jako u klasické verze, jde o to s pomocí rozsáhlých znalostí z různých oborů a strategických schopností propojit tři strany hracího pole ve formě trojúhelníku.

Jedné hry se zúčastní čtyři soutěžící – vítězové dvou základních kol se utkají ve finále, z něhož logicky vyjde pouze jediný výherce. Odměnou mu bude příležitost třikrát losovat na bankomatu a získat zajímavé věcné ceny. U nás sice takovou výhru neobdržíte, ale můžeme vám poskytnout chvíli zábavy a příjemné relaxace, možná vás prostřednictvím našeho malého AZ-kvízu obohatíme i o nové znalosti.

Doufáme, že se vám náš kvíz líbil, a pokud snad byly některé otázky nad vaše síly, netrapte se tím a neházejte flintu do žita. Můžete si napravit reputaci u našich dalších zábavných kvízů.

Zdroj článku: