AZ-kvíz: Dostat se k hracímu stolku v televizi není lehké, ale zahrát si můžete i s námi

AZ-kvíz: Dostat se k hracímu stolku v televizi není lehké, ale zahrát si můžete i s námi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do AZ-kvízu se hlásí stovky nadšených soutěžících a vzhledem k tomu velkému zájmu trvá měsíce, než se konečně dopracují k hracím stolkům v brněnském studiu. Pokud se vám nechce čekat, odreagujte se s námi u naší zjednodušené verze AZ-kvízu.

První díl populární vědomostní soutěže AZ-kvíz spatřil světlo světa 2. ledna 1997, od té doby pořad přivítal na 14 000 soutěžících, nabídl více než 250 000 otázek z rozličných oborů a stále se těší přízni diváků. Celých 26 let jím provázejí dva oblíbení moderátoři, Aleš Zbořil a Eva Machourková. Po režijní stránce má AZ-kvíz na svědomí Ladislav Cmíral. V minulosti tvůrci potěšili diváky také různými speciálními díly, uspořádanými např. pro pětinásobné finalisty nebo na podporu sbírky Pomozte dětem. Vznikl rovněž jakýsi mladší sourozenec v podobě AZ kvízu junior. O účast v obou soutěžích je tak velký zájem, že lidé musejí čekat i celé měsíce, než dostanou šanci postavit se k hracím stolkům.

Vy ale budete mít příležitost dostat se k nim prakticky okamžitě, stačí spustit náš vlastní malý AZ-kvíz, který prověří rozsah vašich znalostí, ale i paměť a postřeh. Dopřejte si volnou chvilku od práce nebo jiných povinností a pobavte se nad naším kvízem.

Není divu, že Jan Souček, ředitel Televizního studia Brno České televize, ve kterém se pořad natáčí, považuje AZ-kvíz za rodinné stříbro. Žádná jiná soutěž tohoto druhu se ostatně na našich televizních obrazovkách neudržela takhle dlouho. Doufáme, že jste si užili i naši verzi AZ-kvízu.

Zdroj článku: