Avatar (2009): Cholerik Cameron přibíjel štábu mobily na stěnu

Avatar (2009): Cholerik Cameron přibíjel štábu mobily na stěnu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
James Cameron je bezesporu jedním z nejúspěšnějších filmových režisérů všech dob, spolupráce s ním však není žádný med. Jeho cholerickou povahu prý hned tak někdo nerozdýchá a ušetřeni nebyli ani hrdinové slavného Avataru.

Jakmile se Cameron zabere do práce, nesnáší sebemenší vyrušení. A co teprve, když někomu nedejbože na place zazvoní telefon! To milý režisér vezme hřebíkovačku a provinilcův mobil přistřelí ke zdi nad nouzovým východem. Tuto historku z natáčení může vyprávět každý, kdo se zúčastnil natáčení Avataru. 

Samotným natáčením ale trable nezačaly. Cameron všechny herce i filmaře nejprve vytáhl na výpravu do havajské džungle a nutil je tam žít ve stylu domorodých kmenů, aby se pak v prostředí Pandory pohybovali věrohodně. Herecké hvězdy musely k obědu lovit ryby a rozdělávat oheň bez zápalek, jen na noc jim bylo dovoleno uchýlit se zpátky do luxusního hotelu. 

Avatar přitom zdaleka nebyl prvním filmem, u jehož natáčení dal Cameron průchod svému despotismu.

Kate Winslet po natočení Titaniku prohlásila, že s ním už nikdy pracovat nebude, ani kdyby jí zaplatil milion dolarů.

Během vzniku druhého Terminátora si pak lidé ze štábu z legrace oblékli trička s nápisem: "Nemůžeš mě vystrašit - pracuju pro Jima Camerona!