Avatar (2009): Cameron pracuje na dalších čtyřech sequelech, rozpočet přesáhl miliardu dolarů

Avatar (2009): Cameron pracuje na dalších čtyřech sequelech, rozpočet přesáhl miliardu dolarů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatím není jasné, kdy proběhne premiéra chystaných pokračování veleúspěšného filmu Avatar, již nyní se však pracuje na všech čtyřech sequelech. Režie se opět ujal James Cameron.

Cameron je záruka úspěchu

Kanadský režisér James Cameron je jistotou budoucího úspěchu pokračování Avatara. Má za sebou režírování veleúspěšných snímků, jako je Terminátor, Titanic a Avatar. Právě pokračování posledního zmíněného snímku Camerona zaměstnává na plný úvazek.

Neuvěřitelný rozpočet

Cameron se nevyznačuje pouze precizní filmařskou prací. Je známý také tím, že na filmech rozhodně nešetří. O obří rozpočet se jednalo i v případě pokračování Terminátora, a dále pak u kasovního trháku Titanic. Nyní se objevily informace, že rozpočet dalšího pokračování Avatara překročil magickou hranici miliardy dolarů. Možná se tato částka zdá naprosto neuvěřitelná, avšak je nutné ji ještě doplnit důležitým faktem. Totiž tím, že se nejedná o jediný film, ale o další čtyři pokračování nákladného projektu.

S příchodem světové pandemie se logicky zastavila také filmařská studia. Podle posledních zpráv to však vypadá, že na Novém Zélandu dochází k postupnému uvolňování opatření, a proto by se zde mohly zase brzy rozjet i filmařské práce na Avatarech.