Avatar 2: The Way of Water (2021): Vtipy na adresu nových dílů se množí, režisér se bojí propadáku

Avatar 2: The Way of Water (2021): Vtipy na adresu nových dílů se množí, režisér se bojí propadáku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V euforii z úspěchu ambiciózního díla Avatar z roku 2009 režisér James Cameron okamžitě přislíbil další dvě pokračování. "Bude to trilogie," prohlásil.

O něco později James Cameron rozhodl, že dílů vznikne dohromady rovnou pět. V té době se však ještě ani nezačal psát nový scénář a Avatar 2: The Way of Water je dostrkáván do produkce teprve po deseti letech. Je vůbec o příběhy z pozoruhodné planety Pandora ještě zájem?

Možná to bude znít podivně, ale Cameron se touto otázkou trápil od samého začátku. Nebyl si jistý, zda diváky v roce 2009 přitáhl do kin zájem o příběh, nebo spíš příslib přelomové filmové technologie. Natáčení druhého dílu proto dlouho odkládal a nakonec vysvětlil, že čeká na vývoj další technické novinky, kterou má být tentokrát unikátní snímání pohybu pod vodou. 

Ani tohle eso v rukávu však režisérovi nestačí ke klidnému spánku. "Nejvíc mě děsí, že se trh posouvá jiným směrem, a diváky už za pár let třeba vůbec nebude bavit sedět v tmavé místnosti a dívat se tu na nějaký film společně se spoustou cizích lidí," přiznal své obavy James Cameron. Pohrozil také, že v případě neúspěchu druhého a třetího Avataru by další díly nejspíš odložil k ledu. 

Fanouškům mezitím dochází trpělivost a novým "Avatarům" se začínají posmívat ještě před jejich uvedením do kin. "Avatar? To zní jako středověká relikvie," zaznívá na Twitteru. "Jednalo se o příběh z planety, která se jmenovala Pandora, kdybyste si už třeba nevzpomněli na její název," připomíná pro jistotu list Hollywood Reporter. Doslova salvy smíchu pak vyvolal pracovní podtitulek třetího dílu Avatar 3: The Bearer of Seed (Nositel Semene). "Copak Cameron přesedlal na erotické filmy?" ptají se filmoví fanoušci na sociálních sítích a nemohou se prý dočkat, až "Nositel Semene" vydělá svou první miliardu.