Andrea Růžičková prozradila, proč dostala padáka z Ordinace a jak sklízela plody nenávisti, že v Čechách kradla herečkám role

Andrea Růžičková prozradila, proč dostala padáka z Ordinace a jak sklízela plody nenávisti, že v Čechách kradla herečkám role
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Měla být učitelka, zvítězilo herectví, přestože ji na DAMU nevzali. Narodila se na Slovensku, ale táhlo ji to do Čech, kde našla vysněnou práci i životní lásku. Natočila celou řadu rolí, ale pro televizní diváky je to hlavně Marika z Ordinace a Eva z Vyprávěj.

V talk show Face To Face zavzpomínala na roli v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hrála pěknou mrchu, která se postupně měnila v romantickou bytost. Na roli vzpomíná velmi ráda a hrála se jí moc dobře.

Tvrdí, že každý člověk v sobě má svou negativní stránku, kterou se snaží před světem skrýt a herecká role je úžasná příležitost, kdy si člověk může dovolit ukázat i svou temnou stránku, aniž by to v reálném životě někomu ublížilo. Mohla tak nechat promluvit svou ješitnost, závist a další vlastnosti, které jsou jindy hluboko schované.

Brala to tak trochu jako terapii, aby mohla prostřednictvím Mariky „legálně“ být chvíli „zlobivé děvče“.

Herečka zavzpomínala, že si ji lidé s mrchou trochu spojovali a občas si tak třeba v obchodě vyslechla, že je potvora. Přestože byly tyto narážky myšleny žertem, trochu ji to zamrzelo. Na roli Mariky vzpomíná ráda, ale lékařské termíny byly hodně náročné na zapamatování.

Odchod z Ordinace si nepřála, ale nakonec produkci i chápala. Napřed byla doma s prvním dítětem, potom se na chvíli vrátila hrát a opět otěhotněla. Čtyři měsíce po porodu po ní chtěli návrat, ale ona se na to necítila, aby tak brzy celodenní péči o děti ukončila a tím své postavě podepsala ortel.

Řeč samozřejmě přišla i na seriál Vyprávěj. Když dostala nabídku na roli, ani na minutu nezaváhala do takového projektu jít a nikdy toho nelitovala. Pro začínající herečku to byla úžasná příležitost a zkušenost. Získat roli nebylo snadné a prošla asi 8 castingů, protože produkce měla stále pochybnosti, zda bez hereckého vzdělání a bez zkušeností tak velkou roli zvládne. Za sebou měla jen malou roli v Rafťácích.

Postava Evy byla náročná, protože musela před kamerou přirozeně zestárnout, ale dodnes je na tento seriál hrdá. Roman Vojtek byl podle ní skvělý parťák a od všech kolegů se první dva roky vlastně učila hrát. Andrea miluje retro, takže si natáčení hodně užívala, ale některé kostýmy nebyly na nošení moc příjemné a paruky byly v létě hotové peklo.

Popularita měla i stinnou stránku. Ne všem se líbilo, že tak dobrou roli dostala další neznámá herečka ze Slovenska. Konkurence je v herectví velká, a tak se s tím musela vyrovnat.

Andrea si pochvaluje manželství a asi jako jediná herečka byla nadšená z volna během pandemie. S manželem v té době koupili chalupu z 16. století a mohli se tak naplno věnovat rekonstrukci. Vůbec tak nemuseli řešit nějaká omezení.

Andrea Růžičková s rodinou, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroj článku: