Dnes v Ulici: Běžkař Kamil se do Prahy přiřítí společně s lavinou nevyjasněných silvestrovských událostí

Dnes v Ulici: Běžkař Kamil se do Prahy přiřítí společně s lavinou nevyjasněných silvestrovských událostí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo si myslel, že je silvestr už dávno zapomenutou starou kauzou, ten je na omylu. Po svahu lží se krkolomně sklouzne Martina a vezme s sebou také Vendulu a možná i Áju. Holky rozhodně budou mít co vysvětlovat.

Uhlazené silvestrovské drama znovu ožívá

Martina s Vendulou se plácají po rameni, jak celou situaci se silvestrem nakonec vyřešily. Malá lež ještě nikoho nezabila. Teď se Martina chystá s Jirkou do francouzských alp a vše je zalité sluncem. Zpráva od Kamila je jen drobným mráčkem na jinak jasné obloze. A možná by tím drobným mráčkem zůstala i dál, kdyby si ji Martina přečetla. Ta ji však plně ignoruje a přitom si neuvědomuje, na jaký malér tím zadělává. Ája je na Martinu trochu vysazená. Ji samotnou by zajímalo, co jí Kamil píše. Není právě přečtení této zprávy způsobem, jak se o silvestru dozvědět více? Možná by konečně Martina přišla na to, jak to celé bylo.

Martina s Jirkou vrkají u baru a do hospody vbíhá běžkař Kamil

Že lhát se nemá, o tom se Martina palčivě přesvědčí hned vzápětí. Žádná Francie nakonec vůbec nebude, protože další rozchod s Jirkou je na spadnutí. Zatímco s ním vrká u baru v hospodě a slavnostně mu předává své klíče od bytu, v hospodě se objevuje Kamil a k Martině se má víc než je zdrávo. Objímá ji, div ji nepolíbí. Oslovuje ji velice přátelsky. A Martina? Ta by se nejraději propadla do země. Problémem je, že Jirka z hospody neodešel a všechno to vidí a slyší. Z toho se Martina jen tak nevykroutí. Také na Jirku je to až příliš. Tak takhle to tedy bylo! Martina je prolhaná lhářka a on si na ní znovu láme srdce.

Přetahování se o řidítka je začátkem konce vztahu

Jirka slyšel dost. Více vědět nepotřebuje. Nabroušeně odchází z hospody, nasedá na kolo a chce odjet. V tom mu do cesty vbíhá Martina, která má potřebu věci uvádět na pravou míru. Na kolenou jej prosí, aby neodjížděl a vše si nechal vysvětlit. Jenže Jirka nemůže vydýchat fakt, že mu Martina a ve finále i Vendula lhala. Znamená to snad, že bude s Martinou ve vztahu pokaždé za vola? Že o jejich problémech bude vědět široké okolí? Že se pravda bude upravovat podle okolností? To by naštvalo snad každého, no ne? Chvíli se přetahují o řidítka. Jirka Martině důrazně říká, aby je pustila. Nechce být sprostý a Martina tedy polevuje. Tuší, že tohle je konec vztahu.

Prsten, který se už vůbec nemusel objevit. A už vůbec ne mezi matracemi!

Přátelit se s Martinou je rizikovým sportem. Oproti tomu je i lyžování z nebezpečného svahu bezpečnější. O tom se přesvědčí i Vendula. Ta je s Ájou naštvaná, že Martina na poslední chvíli ruší jejich setkání. Má pro to ale důvod – Kamila. Toho bez okolků posílá do bistra, aby tam narušil i vztah Venduly a Pavla. Kamil totiž používá hodně špatné obraty – vrací Pavlovi Vendulin prsten se slovy, že ho našel mezi matracemi. Tohle Pavlovy uši slyšet neměly!

Zdroj článku:
  • Autorský text