Dnes v Ulici: Vilma Nyklová obětí phishingu

Dnes v Ulici: Vilma Nyklová obětí phishingu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nerozumné řádění Vilmy Nyklové na internetu má samozřejmě svou dohru. Přes koho jiného by měl seriál Ulice upozornit na nebezpečné taktiky internetových podvodníků než přes Vilmu Nyklovou? Ta od dnešního dílu nebude chtít svůj tablet ani vidět.

Vilma Nyklová jde z extrému do extrému 

Na postavu Vilmy Nyklová nemá už řada diváků nervy. Vždyť se chová jako smyslů zbavená. Jde z extrému do extrému. Zatímco ještě nedávno si chystala pohřeb, teď chytla druhý dech a objevuje kouzlo internetu. Respektive objevovala. Od dnešního dílu nebude chtít Vilma tablet ani vidět. Potvrdí se totiž, že se svým neopatrným chováním stala obětí phishingu. Naštěstí přišla jen o šest tisíc korun. V reálu mohou být tyto částky o dost vyšší. Nezbývá než za toto finanční okénko scénáristy Ulice pochválit. V dnešní době jsou tyto podvody na denním pořádku, a proto troška prevence nikdy neuškodí. „I kdyby to mělo zachránit jen jediného dědečka nebo jedinou babičku,” tvrdí Jirka, k němuž zamířil Lumír na popud Kateřiny. Podle ní Jirka počítačům rozumí. Pamatujete, jak coby mladé ucho rozjížděl firmu s Mikym Seidlem?

Jirka Hložánek odhalí nebezpečný phishing

Ačkoliv umí Vilma Nyklová leckoho přivést k šílenství, umí být také skvělou inspirací. V souvislosti s jeho neopatrnou matkou Lumíra napadá, aby v domově důchodců pod záštitou radnice zorganizovali bezpečnostní školení proti těmto podvodníkům. Je to ideální možnost, jak šířit osvětu. Jirka není proti. Přece jen Vilmin úlet k něčemu je! 

Kateřina se Vilmy zastává 

Tato zkušenost je pro Vilmu Nyklovou k nezaplacení. Po tom, co se z ní zhroutila, ji Kateřina utěšuje. Až přehnaně se nerozumné „báby” zastává. Vždyť jí Lexík už tolikrát varoval, aby se nebavila s někým, koho nezná. Bohužel v tomto případě se s dotyčným podvodníkem znala. Respektive znala jeho facebookový profil, který hackeři napadli. Zaslání potvrzovacího kódu k platbě z jejího mobilu bylo dovršením celé té komedie s tabletem. Teď se cítí přepadle a celou kauzu si vyčítá. Kateřiny je jí líto a Lumíra v reakcích na jeho matku mírní.

Vilma propadá depresím a opět je z ní hromádka neštěstí 

No nebylo lepší, když Vilma, která se opravdu dokáže tvářit jako hromádka neštěstí, seděla většinu času za svým tabletem? Teď vzdychá ve svém křesle. Je z ní zkrátka hromádka neštěstí. Když k ní Lumír přichází, má za to, že jí přišel opět říct, jak hloupá a nezodpovědná je. Lumír má však dobrou a konejšivou náladu. Kateřina je zkrátka zlatý člověk a určitě mu domlouvala. Lumír slibuje, že odteď si bude své matky více všímat. Dokonce nemá problém ani s tím, aby se stal jejím soukromým řidičem. Do domova důchodců ji na pokec zaveze, kdykoliv si jen řekne.

Zdroj článku:
  • Autorský text