Barack a Michelle Obama rozšíří nabídku streamovací platformy Netflix. Máte se na co těšit

Barack a Michelle Obama rozšíří nabídku streamovací platformy Netflix. Máte se na co těšit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to už nějaký čas, co si bývalý prezident USA a první dáma splnili svůj sen a založili produkční společnost HIGHER GROUND. Sympatický pár nedávno oznámil úzkou spolupráci se společností Netflix, která zahrnuje celou řadu projektů, které se už realizují.

„Vytvořili jsme HIGHER GROUND, abychom vyprávěli skvělé příběhy“ vzkazují manželé Obamovi.

A jejich zaměření bude opravdu široké, od žánru sci-fi, přes dokumenty o krásách přírody až po lidské vztahy a vzdělávací pořady pro nejmenší. Diváci Netflixu se tak mají na co těšit.

Za zmínku určitě stojí série dokumentů Velké národní parky, která se zaměří na prozkoumání nejúžasnějších národních parků a divokých míst na naší planetě. Série bude zaměřená na ochranu přírodních krás a na zpřístupnění volné přírody všem lidem. Na projektu spolupracuje James Honeyborn, který je uznávaným specialistou na filmování divoké zvěře.

V přípravě je také netrpělivě očekávaný celovečerní film Tenzing, založený na skutečném příběhu Tenzinga Nargaye, muže, který jako první dosáhl Everestu, nejvyšší hory světa, na výpravě spolu se sirem Edmundem Hillarym. Režie v extrémním prostředí se ujala zkušená Jennifer Peedom, která má za sebou už další projekty z vysokohorského prostředí a zná i rodinu Tenzinga. Film byl inspirovaný knihou Eda Douglase Tenzing: Hero of Everest, scénář napsal Luke Davies.

Dalším z připravovaných filmů je Exit West, celovečerní film založený na kritiky uznávaném románu Mohsina Hamida. Jde o příběh lásky a také hledání nového místa k životu. Dva mladí lidé, kteří touží po lepším společném životě se vydávají hledat nový domov, přestože milují místo, kde se narodili, a o kterém ví, že už se tam nikdy nevrátí. Román byl v roce 2017 oceněný jako nejlepší kniha roku a sám Barack Obama označil román za jednu z nejlepších knih, kterou kdy četl.

Michelle Obama se přímo zapojila do tvorby originální série pro předškolní děti Waffles + Mochi, která má zábavný a vzdělávací charakter pro nejmenší diváky.