Let Fénixe: Co při natáčení ztratil Hugh Laurie

Let Fénixe: Co při natáčení ztratil Hugh Laurie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Při přeletu nad pouští Gobi dojde k letecké katastrofě. Skupinka pasažérů se ocitne uprostřed „ničeho“ a jejich šance na záchranu je mizivá. Na náladě jim ani nepřidají omezené zásoby vody a jídla, a aby toho nebylo málo, musí se bránit útokům pašeráků.

Aby se z pouště dostali, snaží se z vraku letadla sestavit nové. Jak ale tento boj na život a na smrt skončí?

Hugh Laurie měl smůlu i štěstí v jednom

Hlavního hrdinu ztvárňuje oblíbený herec Hugh Laurie. Tomu se během natáčení stala nepříjemná nehoda. Při scéně, kdy s ostatními pasažéry havaruje, ztratil v poušti Gobi snubní prsten. Hugh Laurie je velmi aktivní herec, během natáčení stihl být i na castingu na roli v seriálu Dr. House. Jelikož se castingu nemohl zúčastnit fyzicky, vymyslel to tak, že v hotelovém pokoji v Namíbii nahrál repliky a poslal je do studia. A všichni víme, že roli dostal.

Natáčení se neobešlo bez komplikací, některé byly závažné

Ani natáčení tohoto snímku nevycházelo podle představ. Všechno začalo, kdy do Namibie mířily tři trupy letadla C-119, ovšem s jedním z nich se potopil trajekt. Jeho části pak pracně vyzdvihli na pevninu. Ve filmu si zahrál i Jared Padalecki, se kterým se převrátil vůz. Kamion zase při couvání natrhl bok letadla a kameraman s jeho zástupcem se při scéně s laminátovým modelem zranili.

Místo natáčení bylo oproti původnímu filmu jiné

Let Fénixe byl natočen už v roce 1965, režisér John Moore se ale rozhodl pro remake. Původní příběh filmu se odehrává na Sahaře, pro novější verzi si režisér vybíral místo natáčení ze tří lokací – Austrálie, Maroko a Namíbie, která z výběru zvítězila.