Dnes v Ulici: Michal si užívá polibky se Žofkou a Blanka Evžena dohání k flašce

Dnes v Ulici: Michal si užívá polibky se Žofkou a Blanka Evžena dohání k flašce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Michal Klíma je bystrý chlapec, který milerád nechá život, aby ho naučil vše potřebné. Teď už ví, že na některé věci je potřeba nespěchat. Trpělivost dochází Evženovi, kterého Blančiny výlevy čím dál tím častěji ženou k flašce s alkoholem.

Michal už ví, že na Žofku musí pozvolna 

Co mu chybí na věku, to musí Michal dohnat svou pozorností a důvtipem. Ten mu naštěstí nechybí a Žofka má možnost zjistit, jaké to je, když kolem ní létá zamilovaný, navíc starostlivý kluk. Kluk, který ví o jejích nejniternějších problémech. Kluk, který ji už několikrát vytáhl z bryndy. No není tohle nakonec lepší, než chodit s tím největším borcem ve třídě? Samozřejmě, že je! Jenže tlak okolí je pořád velmi silný. I proto je Žofka ráda, když se s Michalem budou ještě nějakou dobu skrývat. Na to Michal rád přistupuje, ostatně mu nic jiného nezbývá. To bude pro Anežku překvapení, když se dozví, s kým chodí její nejlepší kamarádka. Žofka má pocit, že ji nějakým způsobem zrazuje. Její vnitřní hlas jí však napovídá, že Michala nemůže jen tak pustit. Nepřežila by, kdyby začal chodit s někým jiným. Na Michalovi se jí navíc líbí, jak pozvolna posouvá hranice jejich vztahu. Občasné chycení za ruku ve škole nebo polibek za sloupem, když se nikdo nedívá... to vše dodává jejich vztahu grády.

Rozhodnutí jít na gympl... kvůli Žofce 

A mění se nejen Žofka, která začíná poslouchat samu sebe a to, co si řekne okolí, jí začíná být jedno. Jako vyměněný je i Michal, který se kvůli Žofce rozhodl jít na gympl. Teď má teprve tu správnou motivaci. Samozřejmě počítá s tím, že se mohou se Žofkou brzy rozejít. Kdyby ale ne, chce jí být nablízku.

Monokly pod okem jsou nejspíš posledním módním výstřelkem

Vanda maličko upustila od svých hvězdných manýrů, ačkoliv hvězdám věří i nadále. U Blanky je pečená, vařená, díky čemuž zjišťuje, že jsou monokly pod okem nejspíš posledním trendem. Po jednom si pořídili Luděk i Evžen. To je ale záhada. Naopak Blance to začíná vše hezky docvakávat. Alespoň k něčemu je Vanda dobrá. Teď už ví, s kým se její Evžen porval.

Luďka po rvačce s Evženem zdobí monokl.
Luďka po rvačce s Evženem zdobí monokl. | Zdroj: TV Nova

Co se stane, když je abstinující alkoholik vystaven obrovskému tlaku? 

A zatímco pro Blanku byl Evžen jedním z důvodů, proč přestat chlastat, Blanka může být důvodem, proč se Evžen k uklidňující láhvi vrátí. Neustále mu totiž na talíř servíruje Hanu, vyčítá mu jeho přístup a má ochranitelské sklony. Na Evžena okamžitě nalepila nálepku „agresivní alkoholik”, a ta se jen velice těžko strhává. Evžen ztrácí pevnou půdu pod nohama. U Blanky mu najednou není dobře. Už dávno není jeho vesmírným středobodem a klidným přístavem. Naopak. Kde tedy hledat útěchu? No samozřejmě, že v alkoholu! Aspoň bude mít Blanka možnost nahlédnout do Evženovy agresivní minulosti skrze čerstvou přítomnost.

Zdroj článku:
  • Autorský text