Dnes v Ulici: Otázkou zůstává, zda jízda na rotopedu opravdu přinese své ovoce, nebo je to jen další zbytečná námaha

Dnes v Ulici: Otázkou zůstává, zda jízda na rotopedu opravdu přinese své ovoce, nebo je to jen další zbytečná námaha
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Páteční díl Ulice se ponese ve znamení pohybu. Ve zdravém těle, zdravý duch, říká se. Jenže nejdříve je potřeba se s kolem, v případě Vilmy Nyklové s rotopedem, skamarádit. Není to však jen zbytečný pohyb a pocení?

Martina se chopí svých výzev 

Aby Martina zahnala svou frustraci z Jirky Hložánka, rozhodla se napsat seznam věcí, které by se měla naučit. Vedle koprové polévky od Vilmy Nyklové je i jízda na kole. Ne že by Martina v dětství neměla příležitost si kolo vyzkoušet. Jak sama říká, byla tvrdohlavá a jízdu se učit nechtěla. Možná, že už tenkrát měla v osudu napsáno, že to není potřeba, protože ji jezdit na kole naučí až její princ na bílém koni. Tím by měl být Jirka Hložánek, ale ten je teď hrozně uražený. Vůbec se mu totiž nelíbí, že se na něj Martina povyšovala a že jejich soukromé věci probírá s Ájou a kdoví s kým. Až překvapivě mlčenlivý je Mário, aniž by se Jirkovi zavázal kdovíjakým slibem mlčenlivosti. Že by mu věci už konečně začaly docházet?

Martina si s kolem vážně netyká

Jak moc je na tom Martina špatně, to zjišťuje nejen ona sama, nýbrž i její okolí. Ještě štěstí, že u její první jízdy Jirka chybí. Při pohledu na její neobratnost by ho totiž mohla přejít všechna chuť ji učit. Možná, kdyby Martina nebyla tak domýšlivá, mohla kolo Venduly nechat ležet v zapomnění někde ve sklepě. Protože však domýšlivá je, musí si odčinit to, co napáchala. S Jirkovým srdcem se takhle nezahrává, to teda ne. Jirka totiž není nevěrný Paulo. Naopak podle všeho drží přísný celibát, který podporuje hlavně svou intenzivní prací. 

Vilma má doma rotoped 

Že to se zdravím Vilmy Nyklové myslí její rodina velmi vážně, o tom svědčí Pešek u Vilmy na kávě. Respektive Pešek, který zařídil, aby měla baba Nyklová na čem jezdit. Možná je to škodolibost, možná touha dostat rotoped z domu. Snad proto, aby Amálku nenapadlo na něm znovu jezdit. Bude jistější, když ho pošle o dům dál. Vilma z toho však není dvakrát nadšená. Je to zkrátka fuška, a tak se nelze divit tomu, že to fláká.

Lumír jako ta největší hysterka

Opět divný je přístup Lumíra. U něj se zkrátka nikdo nevyzná. Když totiž vidí, že jeho máti na rotopedu ujela sotva pár metrů a už leze dolů, rozčílí se a seřve ji jako malého spratka. Ovšem jestli je taková scéna na místě, to by řada diváků zpochybnila. Vždyť tam ten rotoped má ani ne hodinu. Když v minulosti Vilma přeháněla a potřebovala usadit, Lumír ani nepípl. Stejně jako posledně, když vedla řeči o pohřbu. Taky jí neřekl svoje. Ale teď, jakmile se na rotoped nepřilepí sekundovým lepidlem a nestráví na něm alespoň hodinu, už je oheň na střeše. Přitom právě tady by se čekalo o něco více pochopení. No jen aby se jim Vilma zase nezasekla, když v poslední době tak dobře spolupracuje.

Zdroj článku:
  • Autorský text