Pondělní Ulice: Mára se snaží vyvléct z terapie a Mirek Prokopovi promlouvá do duše

Pondělní Ulice: Mára se snaží vyvléct z terapie a Mirek Prokopovi promlouvá do duše
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
4426. díl Ulice je zásadní pro Magdu. Vypadá to, že se ledy konečně pohnuly. Bohužel pro Magdu ke společnému bydlení Prokop nedospěl sám, nýbrž mu do duše promluvil Mirek. To Mára bude dělat všechno proto, aby se párové terapii vyhnul. Čeho se tolik bojí? 

V Prokopových očích je Mirek ten nejlepší muž na světě. To, že mu kdysi býval sokem, už najednou vůbec nevadí. Mirek totiž Prokopovi finančně zastřeší jeho školní projekt. To je také důvod, proč spolu otevřeli láhev vína. Protože však v rozhovoru volně přešli na krizi ve vztahu, došlo i na láhev druhou. V hloubi duše možná Mirkovi dělá radost fakt, že to nakonec Magdě a Prokopovi neklape. Přesto si jásání (a možná takový Mirek přece jen není) nechá na doma a spíše se rozhodne promluvit Prokopovi do duše.

Zeptá se ho, kde se vidí přibližně za deset let. Na to mu Prokop odpovídá, že určitě už s někým hodlá bydlet. Ale proč už to teď nejde s Magdou? Kombinace Mirkových rozumných důvodů, proč se sestěhovat a spousty vína, vedly k jedinému.

Večer Prokop buší Magdě na dveře s slibuje, že se tedy sestěhují. Dříve by mu Magda i skočila kolem krku, tomu však brání silné alkoholové výpary, které se z Prokopa linou. 

U Marečků panuje mírná nervozita. Datum párové terapie je za dveřmi a Márovi už moc možností, jak se z toho vykroutit, nezbývá. Naštěstí je jeho program tak nabitý, že se mu alespoň na chvilku daří na terapeuta zapomínat. Třeba, když řeší spor mezi Vojtou a Miloškem, kteří jsou rozhádaní kvůli konzoli. Milošek totiž nemůže překousnout fakt, že má Vojta deset tisíc korun. On samozřejmě takový obnos nemá, a tak nejspíše tiše závidí.

Z Vojty na přímo vytahuje, jestlipak už si koupil alespoň mobil. Pak se oba začnou hádat a Mára musí zakročit. Dojde k velkému usmíření, pak ale Miloška skolí zvýšená teplota a je po zábavném odpoledni. 

Zdroj článku:
  • Autorský text