Diskuze
Rozhovor s Matějem Převrátilem exkluzivně pro Kinotip: Od Sám doma 5 ke Špíně Baltimoru. Jeho hlas znáte možná déle než jeho tvář
Rozhovor s Matějem Převrátilem exkluzivně pro Kinotip: Od Sám doma 5 ke Špíně Baltimoru. Jeho hlas znáte možná déle než jeho tvář
Dostat cenu je pro herce vždy příjemné a měl jsem z toho radost. Nejvíce si ale z toho večera pamatuji, že mi maskér řekl, že mám dobrý účes, čímž vyřešil mou osobní vlasovou krizi.
Vlastně jsem nikdy úplně neodmutoval a hlas mi zůstal dětský dlouho, což bylo výhodné. Díky tomu jsem mohl dabovat dětské role až do maturity a hlas mi spadl až během studia na DAMU.
Zkušenost s recitací mi do herectví dala vůbec nejvíc, a to díky vedení Jany Doležalové Frankové v Dismaňáku. Recitace je klíčová herecká disciplína, která mě naučila pracovat s textem, což je zásadní pro činoherní divadlo.
Překvapilo mě, jak moc se na DAMU uplatnily zkušenosti z rozhlasu a recitace. Největším překvapením ale bylo, jak příšerný jsem byl v porovnání se spolužáky, co se týče pohybu, a myslím, že jsem díky DAMU vyrostl asi o 4 centimetry.
Ano, už dvakrát jsem dostal roli díky tomu, že hraju na klavír, takže je určitě výhoda umět něco podobného. Proto se nyní učím žonglovat.
Možná jste zmeškali
Chataři ze Švihova: Michal Suchánek točí seriál, který opět vsází na posedlost českého národa trávit čas chatařením
Michal Suchánek neusedl na režisérskou židli poprvé, ale nyní to vypadá, že tentokrát to pojal jako spojení práce a zábavy. Do seriálu tak obsadil...
Pohádkový kvíz aneb Jak dobře znáte Dařbujána a Pandrholu
Pohádku o chudých havířích z vesničky Kocanda, kterým ztrpčuje život lakotný sládek Pandrhola, zná určitě každý. Otázkou ale je, nakolik dobře....
Kvíz: Na lovu – Belladonna se vyzná v dějepise, zeměpise i bulváru. V těchto otázkách chybovala
Služebně nejmladší lovkyně, Belladonna, má na kontě 19 odehraných her. Ve 13 z nich se jí podařilo porazit soutěžící v závěrečné štvanici. Součástí...
Kvíz staročeské kuchyně a novinky z Prostřeno: Pět soutěžících, dvě taktičky a éterická víla, která vlastně nic nejí
Velice zajímavá sestava se sejde u stolů v Královéhradeckém kraji. Sličné děvče v kroji, které nic nejí, patnáctiletý benjamínek, který by chtěl do...
Chyby a zajímavosti z pohádky Byl jednou jeden král: Ze vzpomínek z natáčení vznikla nejedna historka
Filmová pohádka Byl jednou jeden král příští rok oslaví již 70 let. V reprízách ji spousta z nás viděla již tisíckrát. Pozornému oku diváka tak...
Blondýnka z Discopříběhu pobláznila nejednoho mladíka. Hvězdou se však nestala a spokojeně žije obyčejný život
V srpnu se nám na obrazovky TV Nova vrací film Discopříběh z roku 1987, který je pro jednu generaci mladých lidí nostalgickou vzpomínkou na mládí,...
Jak dnes žije uličník Pepíček Novák z Kameňákova
Zdravě zlobivý, přirozený a sympatický byl Tomáš Lipský ve filmech Zdeňka Trošky, kde si zahrál syna policajta a učitelky, který v jednom kuse...
Zpátky do minulosti s Ulicí: Kateřina Nekonečná byla silná a nezdolná. Porazila i rakovinu
Kateřina Nekonečná v podání Lenky Vlasákové dokázala diváky Ulice přesvědčit, že je důležité vážit si i těch nejobyčejnějších věcí. Protože mít...
Ulice: Gábina přeplavala moře krizí. Mít miminko by teď bylo za odměnu
Za Gábinou je perný rok a před ní zasloužené prázdniny, během kterých si s Jirkou a Šimonem určitě užije nějaké dobrodružství. Když se vědomě...
Kamarád do deště: Výbuch jako z Hollywoodu, nechápavý pes a upejpavka v jedné z hlavních rolí
Režisér Jaroslav Soukup byl průkopníkem v natáčení akčních filmů, které byly určeny pro „mladé dospělé“. Role psal přímo na tělo určitým hercům, a...
Diskutujte
- Kukačky: Nový seriál o výměně dětí v porodnici už představil 4. díl. Jaké má seriál hodnocení a co na něj říkají herci
- Shrek a jeho přátelé už nám dělají radost 20 let
- Teorie velkého třesku: Amy Farrah-Fowlerová a co jste o ní ještě nevěděli
- Perníkový táta: Seriálová komediální bomba plná lidskosti i absurdity, která vám změní pohled na svět
- Filmoví hrdinové, kteří vás donutí chápat nevěru
- Nezapomenutelné hlášky ze seriálu Přátelé, nad kterými se zasmějete i po 20 letech
- Když kaskadér není potřeba: Tito herci se o akční scény postarají sami
- Liam Neeson už se na hrdinu z akčních filmů necítí a ohlásil odchod do hereckého důchodu
- Jiří Adamíra měl vzhled aristokrata, ale když šlo o lásku, rval se jako lev. A ulovil o 20 let mladší herečku
- Když se Willovi Smithovi připletli do cesty mimozemšťané, nedal jim šanci
Nejnovější fotogalerie
Vypadá jako poklidná vesnice. Pak shoří kostel a všechno se začne rozpadat
Na první pohled je to místo jako každé jiné. Lidé se znají, potkávají se v kostele a jejich životy se zdají být pevně spojené s rodinou, vírou a...
Michaela Dolinová má práci, kterou by u známé rosničky čekal málokdo
Michaela Dolinová není jen televizní rosnička, moderátorka a herečka. Za covidu si našla ještě další práci a vykonává ji dodnes. Je v ní proklatě...
Josef Dvořák tráví léto na chalupě. Herectví už hodlá pověsit na hřebíček
Herec Josef Dvořák tráví léto ve své roubence poblíž hradu Kost v údolí Plakánek. V Českém ráji je rád a odpočinku na chalupě dokonce dává přednost...
Kaňkovský se oženil. Svatbu se mu povedlo utajit
Filip Kaňkovský se tajně oženil. Svatbu se mu povedlo před veřejností i médii utajit. Co Filipa prozradilo? Jeho partnerka přestala používat své...
Kabelka, odhalený hrudník a královna. Jan Kraus znovu vytáhne ze svých hostů nečekaná přiznání
Na červenou pohovku tentokrát usednou tři osobnosti, které spojuje mnohem víc než jen talent. Richard Krajčo překvapí svým pohledem na padesátku i...
V českých jeskyních se ukrývá tajemství, které může změnit život. Nový film míří až k nesmrtelnosti
Na první pohled to vypadá jako obyčejné pátrání po dávno ztracené památce. Jenže mramorový artefakt zavede mladou historičku na místa, kde se setká...
Herci míří do komunální politiky. Kdo všechno letos kandiduje, vás rozhodně překvapí
Komunální a senátní volby se blíží. Letos do nich kandidují nejen ostřílení politici, ale na kandidátce je i několik lidí, které byste tam rozhodně...
Anna Jiřina Daňhelová baví internet. Díky svým videím získává role
Anna Jiřina Daňhelová je nejen herečka, ale i úspěšná influencerka. Její videa na sociálních sítích jsou nejen vtipná, ale také Anně vydělávají...
Nový český seriál ukáže vězení tak, jak jste ho ještě neviděli
Představte si místo, kde není téměř žádné soukromí, každý den má svá pravidla a jedinou jistotou je, že vás někdo neustále sleduje. Do takového...
Táňa Malíková překvapila novou image na premiéře seriálu Oddíl B
Na premiéře seriálu Oddíl B se objevila i Táňa Malíková, která v seriálu rovněž hraje. Všechny přítomné pak herečka překvapila svou novou image. Má...
Nejnovější diskuze
- Ulice: Kdo je ZeldenLord, vás nepřekvapí, ale skutečný věk herců možná ano
- Dnes v 17:25 10 milionů českých diváků zkoprní: Nova Cinema odpálí 155 minut nejmonumentálnějšího západoněmeckého westernu
- Zítra v Ulici: Ve čtvrtek sílí Magdino podezření a Vanda bude přistižena, jak slídí
- Vypadá jako poklidná vesnice. Pak shoří kostel a všechno se začne rozpadat
- Kvíz o Nadě Konvalinkové a prověrka paměti k ikonickým rolím oblíbené české herečky
- Michaela Dolinová má práci, kterou by u známé rosničky čekal málokdo
- Středeční únava? Zapomeňte na ni s bizarním pádem mocného muže a splněným snem sedmdesátníka
- Josef Dvořák tráví léto na chalupě. Herectví už hodlá pověsit na hřebíček
- Na Slapech se něco děje. Kriminálka, která měla být jen další detektivkou, si získala stovky tisíc diváků
- Kaňkovský se oženil. Svatbu se mu povedlo utajit