Když se ze zpěváků stanou herci – jací hudebníci na plátně přesvědčili a kdo by už nikdy neměl hrát ve filmu

Když se ze zpěváků stanou herci – jací hudebníci na plátně přesvědčili a kdo by už nikdy neměl hrát ve filmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je velmi obvyklé, že se úspěšní zpěváci dříve nebo později objeví ve filmech. Někdy jsou tyto filmy úspěšné, někdy si ale pomyslíme, proč a jak někdo mohl natočit takovou kinematografickou katastrofu.

A Star is Born

„Zrodila se hvězda“ má dlouholetou historii a skoro vždy se v hlavní roli objevila zpěvačka. Poprvé se tento film dostal do kin roku 1937. Díky velké oblíbenosti dostal snímek tři nová zpracování. Poprvé roku 1954 s muzikální pěvkyní Judy Garlandovou. Poté roku 1976 se světovou zpěvačkou Barbarou Streisandovou.

Nejaktuálnější verze z roku 2018 je nejúspěšnější ze všech. V hlavní roli perlila Stefanie Germanotta, lépe známá jako Lady Gaga. Poprvé vůbec nám ukázala ohromný herecký talent, který byl odměněn nominací na Oscara. Oscara vyhrála ale pouze za nejlepší píseň (Shallow), i když Oscara si zasloužila i za herectví.

Glitter – Stát se hvězdou

Přesný opak Lady Gagy a filmu „Zrodila se hvězda“ je „Glitter“ s Mariah Careyovou z roku 2002. Děj údajně životopisného filmu má ukázat dřívější život Careyové, než se stala známou zpěvačkou. Problém je, že i když je Carey fantastickou zpěvačkou, je mizernou herečkou. Texty odříkává jako žák před tabulí, romantické elementy filmu nejsou romantické a písně jsou vhozené do děje bez jakékoliv souvislosti.

Glitter je kritiky označován jako nejhorší hudební film od „Pomády 2“.

Evita

Dramatický životopisný muzikální film, který je zfilmováním stejnojmenného muzikálu od Andrewa Lloyda Webbera, byl nejlepším hereckým výkonem legendární Madonny. Její herectví přesvědčilo kritiky na celém světě, divák se díky ní dokáže přiblížit reálné Evě Perón, jejíž život je tématem děje. Píseň „Don´t cry for me, Argentina“ se stala celosvětově oblíbeným songem.

Spice World – The Movie

Co se stane, když se pětičlenná popová skupina Spice Girls rozhodne natočit film? Katastrofa. Zcela chaotický a chybami přeplněný film sice neměl problémy sehnat prominentní obličeje do cameo rolí (hrají zde Hugh Laurie, Meatloaf, Elton John a Roger Moore), potíže měl spíše s dějem, s efekty, s vtipem a teoreticky úplně se vším.

Spice World obdržel celkem 7 nominací na Zlatou malinu roku 1999. Jednu z Malin (za nejhorší herectví) vyhrály všechny hrdinky. Spice Girls jsou tedy první a jedinou hudební skupinou, která dokázala společně vyhrát Zlatou malinu.

 

Zdroj:

  • autorský text