Letošní Dívku roku moderovali dva fešáci ze ZOO. K Davidovi Gránskému se připojil Robert Urban

Letošní Dívku roku moderovali dva fešáci ze ZOO. K Davidovi Gránskému se připojil Robert Urban
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Roberta Urbana znáte jako hvězdu seriálů ZOO, Ordinace v růžové zahradě 2 nebo První republika. Není však jen talentovaným a šarmantním hercem. Věděli jste, že spolu s Davidem Gránským moderoval 32. ročník soutěže Dívka roku? Informoval o tom i na svém Instagramu.

Robert Urban moderoval soutěž krásy, která pomáhá

„Děkuji za oslovení k moderování tak úžasné akce, která nehledá jen krásné a talentované tváře, ale také pomáhá tam, kde je potřeba. Moc rád se budu na soutěži podílet dál.“ Takto se Robert Urban vyjádřil pro Kroměřížský deník ke svému působení na 32. ročníku Dívky roku, celostátní soutěže krásy pro dívky ve věku 13 až 16 let. V České republice se jedná o zcela ojedinělou akci tohoto druhu a dané věkové kategorie. To nejdůležitější ale je, že soutěž podporuje Nadační fond Krtek, dětskou onkologii v Brně.

Do akce se zapojily mnohé celebrity, třeba Tereza Mašková

V roce 2022 Dívka roku pomáhala osmileté Kristince Anně, jíž byl v listopadu 2021 diagnostikován nádor mozkového kmene. Život její rodiny se tak obrátil vzhůru nohama. Kvůli nutnosti nákladné léčby se Dívka roku rozhodla uspořádat sbírku a pomoci děvčeti ke kvalitnějšímu životu. Prostřednictvím soutěže krásy se do akce pravidelně zapojují nejen samotné soutěžící, ale i celý štáb, moderátoři, porota a četné známé osobnosti. Na finále daného ročníku tak vystoupila např. zpěvačka Tereza Mašková, jež zasedla i v porotě.

Tereza Mašková jako porotkyně na Dívce roku 2022. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Pohledný padouch ze ZOO moderoval soutěž už posedmé

Moderování se spolu s Robertem Urbanem chopil jeho kolega ze seriálu ZOO, David Gránský, jenž tuto soutěž moderoval vlastně už sedmým rokem. Zatímco v seriálu sehrává David roli arogantního a nepříliš oblíbeného Alberta Poláka, tady jednoznačně zastává roli klaďase. „Je to pro mě srdcovka, i to propojení s nadačním fondem Krtek, kdy jsou to příběhy vždy velmi silné,“ říká v rozhovoru pro Super.cz.

Robert Urban a David Gránský jako moderátoři Dívky roku 2022. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Na pomoc Kristince se vybralo přes 80 000 Kč

Vítězkou letošního ročníku královny krásy se stala vůbec nejmladší z finalistek, teprve třináctiletá Nikola Fojtíková, jíž se podařilo očarovat porotu zejména volnou disciplínou – artovým tancem.
Na podporu Kristinky Anny se vybralo úžasných 87 100 Kč. „Tenhle týden jsme s @divkarokuofficial předali šek s více než 80 000 Kč nejstatečnějším holkám, co znám. Kristince a její mámě,“ napsal Robert Urban pod příspěvek na svém Instagramu. Přispívat však můžete i vy, a to na webových stránkách Dívky roku.