Zlatá labuť: Jdu se namalovat. Kdyby mě vlekli Prahou, ať trochu vypadám, zlehčuje nebezpečnou situaci babi

Zlatá labuť: Jdu se namalovat. Kdyby mě vlekli Prahou, ať trochu vypadám, zlehčuje nebezpečnou situaci babi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už hodně dlouho se Regině Rázlové nepodařilo vytvořit tak zajímavou roli, jako tu ve zmíněném seriálu. Na rozdíl od celé řady jiných vedlejších postav, dostává v seriálu minimální prostor, přesto jej dokáže využit na maximum.

Martinova babička je ženou, která se jen tak něčeho nezalekne. Pro Báru, Alenu a Evu je spíše také babičkou než bytnou. Přestože ji od mladých podnájemnic věkově dělí asi půl století, moc dobře ví, jak na mladé lidi těžká doba doléhá. Ve věku, kdy by měli randit a chodit se bavit, musí přežít nejhorší období 20. století.

Babi má za sebou už mnoho životních zkušenosti, a tak si těžkosti doby tak moc nepřipouští. Není však ani naivní a nebezpečí vnímá stejně jako její mladé podnájemnice. Jen nechce, aby Martin a slečny neudělali nějakou hloupost. Většinou o jejich problémech ví víc, než si mladí myslí. Také už ví, že si musí odžít i chybná rozhodnutí, a proto se nesnaží je nějak moc poučovat. Spíše jim dodává odvahu, když vidí, že se trápí.

Na sociálních sítích patří role babi k těm nejoblíbenějším. Hlavně divačky oceňují její eleganci. I přes pokročilý věk je opravdovou dámou a nejspíš by mnoho z nás takovou babi chtělo mít. Tak snad pro ni tvůrci nepřipravili nějaký smutný osud a ve zdraví se dožije konce seriálu. Mohla by si ještě najít nějakého fešáka. Pulkráb to asi nebude. Pokud se Kamil otráví nebo ho Němci popraví, tak jeho otec nejspíš ztratí chuť do života, a pokud se nevystěhuje ze země, asi ho nic dobrého nečeká.

Rehina Rázlová
Regina Rázlová | Zdroj: TV Nova

Některé komentáře k babi na sociálních sítích:

Neměla jsem Reginu ráda, ale v této roli si opět získala mou náklonnost. Je prostě jako babi úžasná.

Famózní a skvělá herečka, mám ji ráda, má krásný hlas.

Krásná ženská, má šmrnc i ve svých letech a po tom všem, co prožila.

Přestože se na Rázlovou kvůli jejímu komunistickému otci sesypala po revoluci kritika ze všech stran, nelze jí upřít, že má hereckého talentu na rozdávání. I drobné role dokáže zahrát tak, že si je diváci pamatují. Příkladem je sociální pracovnice Zubatá ve filmu Kolja. Nejčastěji si jí diváci vybavují v komedii Parta hic z roku 1976, kde si zahrála doktorku, která provádí experiment s pitím mléka. Lékařku si zahrála také v další komedii Hodíme se k sobě, miláčku? z roku 1974. Ještě rok předtím ji Dušan Klein obsadil do kriminálního příběhu Zatykač na královnu.

Zdroj článku:
  • Autorský text