Zlatá labuť: Ještě poutavější druhá řada seriálu vezme diváky ven z ateliéru

Zlatá labuť: Ještě poutavější druhá řada seriálu vezme diváky ven z ateliéru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál se bude zabývat i konkrétními událostmi, které se staly. Jde například o fotbalový zápas Česko-Německo, vlastenecký pochod na Říp, Wintonovy vlaky nebo bojkot veřejné dopravy. To už samo o sobě napovídá, že se herci vydají z ateliéru natáčet do reálného prostředí.

Rodina Kučerových nebude zdaleka jediná, kdo se ocitne pod obrovským tlakem. Na diváky čeká celá řada překvapení. Někdo se ukáže jako charakter, někdo se pod tíhou doby zlomí. Přijdou tragické události, ale na druhou stranu se někomu vyplatí vzít osud do svých rukou.

Filmový štáb zavítá v druhé sezóně i do atraktivního prostředí jako je zámek v Brandýse nad Labem nebo dobově upravený Vyšehrad. Diváci se dočkají také třeba Ireny a Grubera při vyjížďce na koních. Terasa obchodního domu ožije letní výzdobou a prodavačky obléknou nové uniformy.

Divácky atraktivní dějová linka

Jedním z nejzajímavějších příběhů je vztah Ireny a Aleny. Přestože to v první sérii vypadalo, že obě ženy se za vztahem snaží udělat tlustou čáru, nebude tomu tak.

Irena je žena pevná jako skála, dokáže bez mrknutí oka udělat těžká a riskantní rozhodnutí. Nemá s nikým soucit a neukazuje své slabé stránky. Má jen jedno zranitelné místo, kterým je právě Alena a láska k ní, kterou nedokáže ovládat. To je samozřejmě v její době a vyšších společenských kruzích, kde se pohybuje, naprosto nežádoucí a neakceptovatelné.

Vztah Ireny a Aleny se tak stává symbolem osobní svobody a akceptování podstaty člověka navzdory předsudkům a konvencím.

Každý z diváků má většinou v seriálu svou oblíbenou postavu a nutně to nemusí být některá z těch nejviditelnějších. Určitě velké sympatie vzbuzuje Lukáš, manžel Ireny, který dokázal už zvládnout celou řadu tvrdých životních zkoušek, a přesto zůstal nezlomný. Irena svého manžela silně podceňuje, ale možná právě drsné válečné období ji přesvědčí, jak výjimečným člověkem je.

Dokázal se přenést i přes prozrazenou homosexualitu manželky, a přestože ho Irena různě ponižovala, nevyužil možnosti se jí zbavit v okamžiku, kdy to bylo poměrně snadné. Sympatie k postavě jsou rozhodně i zásluhou Roberta Mikluše, který se složitého, ale přesto citlivého charakteru své postavy chopil výtečně.

Irena
Irena | Zdroj: TV Nova

Slova producenta

Producent Filip Bobiňski fandí v seriálu Evě v podání Beáty Kaňokové, která dle jeho slov sejde na scestí, protože se ve snaze pomáhat svým bližním zaplete s nepřítelem a bude mít co dělat, aby se ze situace dostala se zdravou kůží. Upozornil také na postavu ředitele Bouchnera, kterého hodně dobře hraje Ladislav Hampl. Bouchner bude všem postavám hodně komplikovat život.

Nebezpečné události čekají i na postavy židovského původu, ale nebudou to zdaleka jediné postavy v ohrožení. Druhá série by tak měla být hodně napínavá.

Filip Bobiňský také uvedl, že se v seriálu objevila velice vzácná reakce diváků, kteří většinou záporné postavy velice snadno označí za neoblíbené a vydrží jim to celý seriál.

To neplatí pro Irenu, která se stala fenoménem, protože ač je její postava napsaná v negativním světle, tak se stala jednou z nejoblíbenějších postav. Diváci dokázali ocenit její komplikovanou lásku.

To byl trochu záměr tvůrců, kteří ji nechtěli ukázat pouze jako bezohlednou ženu, ale dostala pod svou tvrdou slupku i něco dobrého, co dokázala herečka Kristýna Ryška velice dobře v postavě zdůraznit. Irena je přesvědčená, že nesmí ukázat svou dobrou stránku, aby si dokázala cestu ke svým cílům udržet. Její chování je také ovlivněno výchovou a skutečností, že se chtěla prosadit mezi dvěma sourozenci mužského pohlaví a dokázat, že je stejně schopná, možná i lepší než oni. Zároveň se nebojí alespoň občas naznačit, že má v sobě vnitřní boj, a to diváci umí ocenit.

Druhá série zatím nemá v plánu dávat do děje nové postavy, ale bude se snažit rozvíjet ty existující. Větší prostor by měla dostat tajemná dáma z kavárny. Viditelné budou také změny režimu. Začnou se více objevovat nacistické vlajky a celkově bude válka více viditelná.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text