Život Warrena Buffetta (2017): Příběh miliardáře, který o přepych nestojí

Život Warrena Buffetta (2017): Příběh miliardáře, který o přepych nestojí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Umíte si představit, jak vypadá život jednoho z nejbohatších lidí světa? Warren Buffett ale není zrovna obyčejným miliardářem. Pořád bydlí ve svém domově v Omaze a i ve svých 90 letech žije stejně skromně jako dřív.

Warren Buffett, přezdíván jako "Věštec z Omahy", je americký miliardář, investor a obchodník se jměním kolem 85 miliard dolarů. Jako jeden z mála ke svému bohatství přišel prostřednictvím investic na akciových trzích. Se svými penězi ale naložil jinak než většina ostatních - je totiž nadšeným filantropem a téměř všechen jeho majetek je určen pro Nadaci Billa a Melindy Gatesových, která pomáhá v boji proti AIDS a dalším nemocem, a pro jeho vlastní dobročinnou organizaci Buffett Foundation.

"Můžu mít všechno, co chci, ale nemusím to mít dvakrát, nemusím to mít dvakrát větší a nemusím to mít dvakrát dražší, než je nutné." To je jedno z Buffettových proslavených mott.

Televizní stanice HBO o něm, právě kvůli jeho zajímavém příběhu a stylu života, natočila dokument o jeho životě. Je režírovaný Peterem Kunhardtem, uznávaným filmovým producentem. Pokud vás zajímá Buffettova cesta k penězům, investování, ale především jeho život, tak je pro vás dokument Život Warrena Buffetta skvělou volbou. Ve filmu totiž můžete nahlédnout mimo jiné i na to, jak vypadá jeho běžný den a práce v jeho investiční společnosti Berkshire Hathaway.

Film tedy dobře zachycuje cestu obyčejného, ale odhodlaného chlapce z Nebrasky, kterému se podařilo stát se jedním z nejvlivnějších lidí světa. Kdo mu na jeho cestě pomohl? A co je pro něj v životě nejdůležitější? To už se můžete dozvědět ve filmu, který rozhodně stojí za zhlédnutí!