Výměna manželek: Proč kupovat do domácnosti s pěti dětmi myčku, když si za ty peníze může Míra koupit troje značkové boty

Výměna manželek: Proč kupovat do domácnosti s pěti dětmi myčku, když si za ty peníze může Míra koupit troje značkové boty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak řekla o zážitku Bára, měli by si to zkusit všichni, kdo o svém partnerovi pochybují. Oba páry se nakonec tetelily blahem, že jsou zase spolu, ale jen jedna z žen si náhradní domácnost mohla užít. V té druhé vládl despota, který řešil věci jen křikem, a ani kamery ho nezastavily.

Praktická a temperamentní Bára (32) vyměnila svou domácnost v německém Bielefeldu za přecpaný byt v Jeseníkách a už od prvního dne to neměla snadné. Na druhé straně si užívala dovolenou Jarmila (42), které dokonce po pár dnech cholerický a věčně nespokojený manžel chyběl.

Bára je řidičkou kamionu a v současné době je na mateřské dovolené s čtrnáctiměsíční Leticií. S řidičem Petrem žije asi dva roky a má ještě osmiletého syna z předchozího vztahu. Z ekonomických důvodů se rodina před narozením Leticie odstěhovala do Německa, kde si Petr více vydělá a rodina má lepší životní standard. Do reality show chtěla jít Bára hlavně ze zvědavosti. Přijde jí, že její muž trochu zpohodlněl, a přestože dříve žil sám a uměl se o sebe postarat, teď je všechno kolem domácnosti jen na ní. Chce tak vidět, jak to funguje jinde.

Rodina Jarmily se přiznala, že jejich motivací je stotisícová odměna. Jarmila tak poprvé v životě zamířila do jiné země, a když zjistila, že komunikace bude v češtině, už ji nic netrápilo. Domácnost fungovala a péče o děti nebyla nijak náročná. Navíc ji Petr vzal na výlet do Holandska k moři, svezl ji kamionem a k její hrůze ji posadil na parkovišti za volant osobáku a dal jí první lekce autoškoly. Nakonec to vzdal, protože Jarmila byla napůl mrtvá hrůzou. Jinak v německé domácnosti soužití proběhlo v klidu.

Jarmila neodolala a poprvé ve svých 42 letech hupsla do moře. Zdroj: TV Nova

Jiné to bylo v přecpaném bytě, kde musela přežít Bára. Rodina si hodně potrpěla na přehlídku majetku, takže všude byly vystavené hračky, lahve s alkoholem, čisticí prostředky. To, co většina lidí ukládá do skříněk, komor a úložných boxů, Míra s Jarmilou vystavují. Z bytu je skladiště, kde není snadný úklid. Největší podivností však byly polštářky na gauči, které byly zabalené v igelitu, aby se neušpinily.

Báru čekalo hned několik překvapení. Jak brzy pochopila, nejstarší dcera prakticky funguje spíše jako matka a velkou část domácích prací dělá sama. Pečuje o sourozence, kteří ji za to ani neumí poděkovat. Neocení to ani její otec. Údajná Mírova posedlost čistotou, na kterou upozornil Báru manuál, nebyla zase tak velká, jak se mohlo zdát. To viděla Bára hned, když otevřela troubu nebo se přilepila k nádobí. Čisté muselo být jen to, co bylo vidět.

U Míry se vše musí vystavovat, to pobavilo Báru. Zdroj: TV Nova

Další podivností, se kterou se vyměněná manželka setkala, byly třeba telefonáty Mirka před příchodem z práce, protože se napřed zastavil za sousedkou venku a musel dostat kafe, které mu muselo být doneseno ven.

Pachuť z Mirkova jednání měla Bára i v okamžiku, kdy došlo na debatu o myčce na nádobí, která by se v sedmičlenné rodině určitě hodila. Ale v bytě na ni podle Míry není místo, což samozřejmě nebyla tak úplně pravda, protože by stačilo přestat dělat z bytu skladiště. Nakonec to Míra uzavřel tím, že si raději koupí troje značkové boty, protože myčka je zbytečnost. Tak pro něj určitě, když doma na nic nesáhne a neumí ani okrájet brambory nebo obalit řízky.

Míra je tak trochu parádník, jeho značkové věci se musí prát zvlášť a musí jim být věnovaná zvláštní péče. Má totiž sladěné šortky a trička a nejspíš by přišel konec světa, kdyby si vyšel v neznačkovém oblečení, kde by nebylo vidět logo. Co by tomu řekla sousedka!

To by se asi dalo pochopit u jeho dospívajících dětí, ale když mu v jedenačtyřiceti letech chybí zuby, tričkem asi dojem nevylepší.

Ale ani v německé domácnosti není vše ideální. V poslední době se z toho v této reality show stává už běžný zvyk. Dítě, které žije ve virtuálním světě, a rodiče ho nechají. Osmiletý Sebastian tráví celé dny buď v posteli nebo u stolu s herní konzolí. Nebaví ho nic a jeho svět jsou jen hry. Jít ven nebo jet k moři je pro něj spíš za trest. Jeho otčím přiznal, že před narozením dcery spolu měli hezký vztah, ale když už chlapec nebyl středem pozornosti, uzavřel se do sebe. Když mu omezují hry, dokáže se i vzteky válet po zemi a chovat se úplně nepříčetně.

Na závěrečném posezení byla slušná divočina. Hlavně Míra nesl kritiku moc špatně. Nikdo neocenil jeho značkové oblečení a Petr s Bárou si dovolili jeho postavení v rodině kritizovat. Jen Jarmila byla ráda, že už má zase svého muže vedle sebe.

„Proč s ním vlastně jsi?“

nechápala Bára.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek