Ulice: Proč vlastně Blanka pořád pije? Co ji k tomu vede?

Ulice: Proč vlastně Blanka pořád pije? Co ji k tomu vede?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Určitě každého fanouška Ulice napadlo, proč vlastně Blanka tolik podléhá alkoholu? Co ji vede k neustálé chuti se napít a oprostit se od reality? Říkáte si, proč zrovna postavu úspěšné zubní lékařky s napohled dokonalou rodinkou, postihly problémy s alkoholem? Co může takto úspěšnou ženu k této závislosti vést?

Pojďme se na to podívat z té druhé strany

Ano, Blanka je velmi úspěšná zubní lékařka, ale je tak růžový i její osobní život?

Například její rozvod s Luďkem byl prvním z problémů, se kterým se postava Blanky potýkala. Na první pohled to vypadalo, že právě odchod od manžela byl tou správnou volbou utéct od problémů. Opak byl pravdou. Nakonec to Blance připravilo do života spoustu dalších životních překážek. 

Bohužel rozvodem s Luďkem nic neskončilo. Bývalý manžel Blanku neustále stíhal a snažil se jí všemožnými posunky vsugerovat, že výchovu jejich společných dětí nezvládá úplně tak, jak by měla. Což jejímu sebevědomí opravdu nepřidalo.

Když se Blanka zamilovala do postavy Evžena, tak to vypadalo, že se blýská na lepší časy. Bohužel ani tenhle vztah neměl dlouhého trvání. Jelikož je Evžen vyléčený alkoholik, Blančina závislost na alkoholu a její odmítání léčby byla ta poslední kapka. I přes obrovskou snahu Evžena byla nakonec Blančina závislost silnější než jejich láska. V ten okamžik Blanka přichází o svojí obrovskou oporu a jedinou záchranu před úplným podlehnutím alkoholu.

Martin Finger alias Evžen, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Navíc se jí začala bortit i její kariéra zubní lékařky, když ordinovala mnohdy pod vlivem alkoholu a rozkřiklo se to mezi její klienty. 

Dalším problémem, který Blanka řešila právě pitím alkoholu, byl nový vztah její dcery Kristýny. Nejednalo se zrovna o ideálního partnera, jak z pohledu Blanky, tak Luďka. Kristýna jejich nepochopení nakonec utnula odchodem z domu, což byl pro Blanku další šok. A její problémy s alkoholem to jen podpořilo. 

Tím přišlo pro Blanku to nejtemnější období, kdy neměla už nic, co by ji drželo nad vodou. Přišla o lásku, částečně i o dceru Kristýnu a její kariéra se také otřásla v základech. Proto zvolila útěk od reality právě pitím alkoholu. Jenže čím déle své problémy řeší alkoholem, tím je její stav horší. Nejenže si nedokáže sama připustit, že nějaký problém s alkoholem vůbec má, ale nedokáže ani přijmout tento fakt od svého okolí. Proto lže sobě, a hlavně svým blízkým, před kterými si nakonec alkohol i začne schovávat. Dopracuje to až k otravě alkoholem, která ji nakonec přece jen donutí nastoupit na léčbu.

V tuhle nejhorší dobu se zase vloží do hry Luděk, který využije nejslabší chvíle Blanky a vrací se do jejího života. 

Proto nenechte se zmást, i to co je na první pohled dokonalé má své stinné stránky. 

Blanka se sice ze své závislosti nakonec vyléčí, ale bude to stačit? 

Vážně dokáže znovu vydržet vztah s Luďkem? I přes to, že je zřejmé, jaké city stále chová k Evženovi? 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text