Pátek bude v Ulici dnem rozchodů a hádek. Křísne to mezi Dášou a Hynkem i u Michala se Žofkou

Pátek bude v Ulici dnem rozchodů a hádek. Křísne to mezi Dášou a Hynkem i u Michala se Žofkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento týden bohužel nezakončíme právě na veselou notu. Vyčerpaná Dáša pochopí, že domluvit se s Hynkem není možné, a tak zmíní, že by asi bylo nejlepší se rozejít. Bortící se život dožene Hynka do hospody. Pátek bude smolným dnem také pro Michala, který už nechce skrývat vztah se Žofkou.

Rozchod Dáši a Hynka je na spadnutí

Dáša s Gábinou sedí v salonu nad účetnictvím dlouho do noci. Náhle se objeví Jirka s pizzou, aby jeho milovaná přítelkyně nehladověla. Navíc zmíní, že Šimonovi pomohl s učením. Dáša si nemůže pomoct a při pohledu na cizí štěstí se rozbrečí. Dojme ji, jak se Jirka o Gábinu stará – v kontrastu se žárlivým Hynkem. Šimon ani není majorův skutečný syn, a přitom ho má opravdu rád a zajímá se o něj. Hynek naproti tomu vlastního synka Tomáška tlačí do něčeho, co je nad chlapcovy síly, jen aby do něj promítl vlastní tužby a sny.

Zatímco Gábina se Jirkovi odvděčuje brzkou snídaní v podobě čerstvého pečiva, Dáša se trápí neřešitelností své situace. Znovu se s Hynkem sejde v krámku, ale jejich výměna názorů bude natolik hlučná, že je místní kavárnice musí napomenout. Paličatý Hynek je z nějakého důvodu přesvědčený, že mu Dáša během pracovní cesty, která zahrnovala i koncert s kolegy, byla nevěrná. Nejspíš ho tíží nehezké vzpomínky na parohy, jež mu před lety nasadila Gábina. Přesto Dášu uráží, že ji bezdůvodně podezírá.

Zdá se, že promluvit si v klidu a rozumně už v jejich případě není možné, a tak by zřejmě bylo skutečně lepší to ukončit a jít každý svou cestou.

Po tomhle zásadním návrhu se Hynek urazí a vyklidí pole. Když se Jirka Herman později zastaví pro jídlo v hospodě, najde ho tam utápět žal v alkoholu. Hynek přitom nikdy nepije, takže je evidentní, že to s ním pěkně zamává. Jirkovi pravděpodobně nezbude nic jiného než ho doprovodit domů.

Prozrazené tajemství Žofku pořádně vytočí

Bára se v pátek chystá jít s Brunem bruslit, zatímco Michal půjde pravděpodobně na brigádu ke Kaštanovi, protože Žofka na něj odpoledne nebude mít čas. Hodlá se totiž sejít se Svatkou. Nakonec se ale plány všech pozmění tak, že to vyústí v katastrofu.

Tady byli ještě bezstarostně zamilovaní. Co přinese budoucnost?
Tady byli ještě bezstarostně zamilovaní. Co přinese budoucnost? | Zdroj: TV Nova

Bruno se necítí být úplně ve formě, pročež dají s Bárou místo bruslení přednost poklidnému povalování doma u filmu. Naneštěstí Svatka zruší sraz se Žofkou, jíž se tak v odpoledním rozvrhu uvolní místo. Michal ji pochopitelně pozve domů, kde už ale pokojíček okupuje někdo jiný. Z trapného rozhovoru bratra a sestry Žofka vyrozumí, že Bára a Bruno o všem vědí, a naštve se. Nechtěla, aby se někdo dozvěděl, že s Michalem chodí, ale on to tajemství navzdory slibu prozradil. Michal se ji nejdřív pokusí uklidnit vcelku smysluplnými argumenty, ale nakonec se rozčílí možná ještě víc než ona, poněvadž už ho nebaví se schovávat a přede všemi lhát. Žofka to po něm určitě žádá jen proto, že se za něj stydí. Propadla by se hanbou, kdyby se rozkřiklo, že chodí s mladším klukem!

Zdroj článku:
  • Autorský text