Ve čtvrteční Ulici bude Vanda vděčná za své blízké a Lumír se projeví jako vášnivý odpůrce psů

Ve čtvrteční Ulici bude Vanda vděčná za své blízké a Lumír se projeví jako vášnivý odpůrce psů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po delší době si v Ulici zase jednou užijeme oblíbenou dvojici – Vandu a Luďka. Zatímco on je zaneprázdněný prací na komoře, ona se pouští do přípravy své narozeninové oslavy a stíhá pomáhat nemocné Haně s vybalováním krabic. U Nyklových se ve čtvrtek řeší téma plné argumentů, nový pejsek.

Nemocná Hana zobe prášky proti bolesti

Vanda plánuje rodinnou oslavu svých narozenin, v podstatě ale i kolaudační párty, a ráda by vyzdobila strohý dům v Říčanech. K tomu potřebuje nakoupit přes internet kvalitní výzdobu, jenomže její účet už zase zeje prázdnotou. Poslední dobou na tom není finančně nejlépe, přestože nekupovala žádné zbytečnosti. Pokusí se tak pochopitelně vytáhnout z manžela nějaký příspěvek, docela neodbytně. Chce, aby všechno bylo perfektní.

Haně se přitíží, když bude chtít vybalovat krabice.
Haně se přitíží, když bude chtít vybalovat krabice. | Zdroj: TV Nova

Později se Vanda zastaví u Hanky Šmýdové, aby jí pomohla s vybalováním věcí v jejím novém bytě. Kdysi to bývala silná ženská, která stíhala jednou rukou v kuchyni míchat jídlo, druhou zase stlát postele. A dnes? Každá menší námaha ji hned vyčerpá a hrozně ji to štve. Kdyby ale měla Vandu nechat pracovat samotnou a jenom se na ni dívat, připadala by si ještě hůř. Náhle jí do celého těla vystřelí neúnosná bolest, kterou zapije vodou a nejedním práškem.

Když u ní Vanda skončí, staví se za Blankou a samozřejmě jí všechno povypráví o tom, jak Haně pomáhá, jak jí za to nabídla peníze a jak ji chudinku trápí zdravotní potíže. Pak zavede téma veselejším směrem na svou oslavu a pozve Blanku i s rodinou. Je vděčná za to, že je všechny má a není osamělá jako Hana.

Celá rodina škemrá u Lumíra, aby jim dovolil psa

Lexík a Kateřina se vrátí ze psího útulku s velkým přáním a štěněcíma očima. Doufají, že tak Lumíra přesvědčí, aby jim dovolil vzít si jednoho nebohého pejska domů. Má jenom tři nožky, ale je strašně milý a přítulný. Pan Nykl nestačí koukat, co si to na něj společně vymysleli. Takovou věc je třeba pořádně promyslet!

Lumír si tedy sedne v bistru jen s Kateřinou a zřejmě doufá, že ji přivede k rozumu pádnými argumenty. Ona na něho pro jistotu vytáhne dojemnou fotku onoho pejska, aby v něm vzbudila lítost. Je v tom útulku tak sám a smutný. A ještě smutnější bude Lexík, až mu táta bude muset oznámit, že žádný pes nebude. Kateřině se zalíbila představa, že by jako rodina měli domácího mazlíčka. Ale kdo ho bude venčit? Lexíka to za chvíli přestane bavit a co potom? Pes je strašná starost, všechno doma zničí, všude bude kálet a nebudou kvůli němu moct jet ani na dovolenou. Tohle však měli probrat dřív, než Kateřina vzbudila v Lexíkovi planou naději a Lumíra postavila do role zlobra, který mu to nakonec zatrhne.

Lumír u sebe doma žádného psa nechce.
Lumír u sebe doma žádného psa nechce. | Zdroj: TV Nova

Lexík se ale nevzdává. Tátův odmítavý postoj mu nemůže zabránit v získání toho, po čem touží. Jestliže Lumír nechce mít psa doma, mohla by ho u sebe ubytovat babička. Vendula překvapivě potvrdí, že to vůbec není špatný návrh. Alespoň by tam měla nějakého parťáka. A co je ještě překvapivější – Vilma neřekne ne! Přesto se Lumír obměkčit nenechá a za to si od synka vyslechne hodně nemilou věc.

Zdroj článku:
  • Autorský text