Ulice a zmatek ve čtvrtek: Vojta záhadně zmizí a do hledání se zapojí i Monika

Ulice a zmatek ve čtvrtek: Vojta záhadně zmizí a do hledání se zapojí i Monika
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tajemství kolem láhve griotky se vysvětlí a Mário jen o fous unikne Lumírovu hněvu. Zatímco u Nyklových vše dobře dopadne, Karla s Kryštofem vyhlašují poplach. Malý Vojta si vyrazí do světa a jeho rodiče z toho pochopitelně šílí. Hledají ho po celém městě, ale nakonec jej objeví někdo jiný.

Za opilou Vilmu to schytá Mário

Vstávání do nového dne s opičkou je krušné a nepříjemné, to teď na vlastní kůži pozná i Vilma Nyklová, která se dříve pyšnila tím, že umí pít. No jo, jenže když člověk nic nejí, nehýbe se, jen polehává a zobe prášky, to se pak není co divit, že mu tělo neslouží, jak by potřeboval. Madam „Griotka“ má pocit, že je v posledním tažení, svůj tajný zdroj ale synovi odmítne prozradit. To se přece nedělá.

Lumír si podá mámu i nevinného Mária.
Lumír si podá mámu, ale hlavně i nevinného Mária. | Zdroj: TV Nova

Lumír si myslí, že ví, odkud vítr fouká, a za mámin stav proto vynadá Máriovi. Kdo jiný by byl tak nezodpovědný a hloupý, aby jí do pokoje propašoval alkohol? Vždyť ji to mohlo i zabít! Nicnetušící chudák Mário se hájí tím, že Vilmě přinesl akorát neškodnou polévku od Martiny, nic víc. Jejich hádce je přítomen Lexík, kterého výčitky svědomí a strach o babičku přimějí přiznat barvu. Najednou je vše jasné a Lumír má co dělat, aby chlapce ujistil, že babička kvůli vypité griotce určitě neumře.

Když se později i Kateřina dozví, jak to vlastně celé bylo, bez váhání Vilmu pokárá. Že se nestydí zneužít pro své účely malého kluka, vždyť by se nějak rozumně domluvily i spolu. No, to určitě, namítne Nyklová kysele, ale nakonec se omluví jí i Lumírovi. Uzná, že zatahovat do svých neplech Lexíka byla chyba. Alespoň jí však zase jednou bylo chvilku dobře a mohla si dělat, co chce. Lumír chápe, že už je jí to v posteli a při vší otravné péči dlouhé, Vilma nicméně dodá, že si jejich pomoci váží.

Karla zuří. Ztraceného Vojtu najde tátova „kamarádka“

Rodiče Vojtu poučí, aby měl vždy plně nabitý mobil a byl za všech okolností dostupný. Přesto se mu ve čtvrtek nedá dovolat. Ze školy už měl být doma, ale není k nalezení. Co teď?
Monika si chce s Márou promluvit, zavolá mu však v nevhodný moment – právě když jezdí po městě a hledá ztraceného syna. Monika se okamžitě nabídne, že mu v pátrání pomůže, a on ji tedy vděčně pošle obejít nejrůznější hřiště a cukrárny. Mezitím chlapce po všech čertech nahání také Karla, ale nakonec ho objeví právě Monika, a to v obchodním domě, kde si klučík pochutnává na zmrzlinovém poháru.

Takže Vojta si klidně vyrazí na výlet za sladkou kořistí, aniž by kohokoli informoval? Pochopitelně se dočká pořádného kázání, zejména od mámy, a Monika mezitím využije příležitosti k rozhovoru s Kryštofem. Pozve ho k sobě domů, což Karle samozřejmě neunikne, a tam si konečně vyjasní některé neshody. Monika Márovi povypráví o svém posledním vztahu a důvodech, proč jí nevěra připadá jako malicherná záminka k rozvodu. Sama ji totiž s přítelem překonala, jenže pak je rozdělilo něco mnohem závažnějšího. Kryštof se jí na oplátku svěří se svými pocity. Skutečně se snažil manželství s Karlou zachránit, bohužel to asi není možné.

Zdroj článku:
  • Autorský text