Kauza kolem fotky pokračuje: V pondělní Ulici se Magda postaví proti Soně

Kauza kolem fotky pokračuje: V pondělní Ulici se Magda postaví proti Soně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa se nám rozseděla na ředitelské židli a slíbila rozdat přísné tresty, ale teď jí spadne hřebínek. I když Magda není úplně fit, nastoupí zpátky do funkce. Místo důtek se uchýlí k přívětivějšímu řešení, což ovšem neznamená, že by se Soňa hodlala vzdát. Prokop jí nasadí dalšího brouka do hlavy.

Po nemoci se Magda vrátí, aby udělala pořádek

Magda ještě není úplně zdravá, přesto se v pondělí chystá do školy, aby nějak uzavřela kauzu kolem vlastní fotky s Matějem Dvořákem. Tuší, že se jedná o snímek ze školní exkurze, a je přesvědčená, že se Matěje ani nedotkla. Nechápe tedy, proč všechen ten povyk. Otík se za ní ráno zastaví, aby si na Soňu postěžoval a vylíčil paní ředitelce, jaká je to falešná mrcha. Magdě se pochopitelně nelíbí, že o ní takhle mluví. Bylo by mnohem lepší, kdyby spolu profesoři vycházeli, toho však Otík není schopen. Může se jí nanejvýš velkým obloukem vyhýbat, ale rozhodně se s ní nehodlá udobřovat a přátelit.

Soňa si myslí, že to uzavřela, ale Magda zakročí.
Soňa si myslí, že to uzavřela, ale Magda zakročí. | Zdroj: TV Nova

Společně s Irenou a Soňou se Magda později sejde v ředitelně. Chce si s nimi vysvětlit přísné ředitelské důtky, které Soňa udělila Štefanovi a Milanovi jenom za to, že na sociálních sítích zveřejnili hloupou fotku. S takovým přístupem Magda nesouhlasí, považuje celou věc za jasný vtip. Soňa ale trvá na tom, že se kluci dopustili v podstatě ohavného zločinu. Vždyť mohli koneckonců zničit pověst nejen Magdě, ale i celému gymnáziu. Příkladné potrestání pro výstrahu druhým je víc než na místě!

Irena se pokusí najít ještě třetí cestu a nabídnout možnost smysluplnějšího trestu, který by byl pro školu přínosem. Štefan s Milanem by např. mohli doučovat ostatní, jako to dělali potrestaní bratři Dvořákovi. Magda souhlasí a navzdory Soniným protestům se rozhodne důtky neudělit. Místo toho chlapce požádá, aby zašli za Otíkem a domluvili se s ním na jiné formě trestu. Mohli by např. vypracovat projekt, který by studenty varoval před zveřejňováním určitých věcí na internetu.

Prokop dá Soně do ruky další zbraň

Večer se Prokop náhodou potká se Soňou v Coolně. Popovídají si o všem možném. Soňa se mu svěří, že vydělává méně než její úspěšný manžel a že ji ten nepoměr trápí. Vzhledem k tomu, kolik vydělává on, by vlastně vůbec nemusela učit, ale baví ji to a naplňuje. Řeč se pochopitelně opět stočí k práci a kauze kolem fotky. Prokop mezi řečí prozradí podrobnosti o tom, jak byli bratři Dvořákovi kdysi úplně sami doma a Magda s Otíkem na ně chodili dohlížet, místo aby to řešili přes sociálku. Jestlipak Soňa téhle nové informace nějak využije…

Prokop prozradí něco, co neměl.
Prokop prozradí něco, co neměl. | Zdroj: TV Nova

Vendula vytáhne z babičky přiznání

Vilma pokračuje ve své přehnané snaze dokázat Vendulce, že ji má ráda. Proto jí po broušeném skle a cenném nádobí daruje ještě krásnou brož. Vnučka ale není hloupá a samozřejmě jí dojde, že táta musel babičce něco říct. Proč by to jinak s laskavostí a štědrostí poslední dobou tak přeháněla? Není přece nutné, aby jí pořád něco dávala. Ano, sice žárlila na Martinu, ale spíš kvůli přátelskému vztahu, který s Vilmou má. Nepotřebuje dostávat dary. Nakonec si to vyříkají. Babička se Vendule omluví a ujistí ji, že jí na ní záleží.

Zdroj článku:
  • Autorský text