Ve středeční Ulici dostane Milena pěkně naloženo. O Slávka přijde dočasně, o Hermana zřejmě natrvalo

Ve středeční Ulici dostane Milena pěkně naloženo. O Slávka přijde dočasně, o Hermana zřejmě natrvalo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co si budeme povídat, srdcem i duší Druhé šance je Slávek, který zařizuje prakticky vše. Když je teď na neschopence, nezbude Mileně než požádat o pomoc Radka. Když už se ale něco pokazí, tak nejlépe všechno. Hádka s Gábinou přiměje soudce utéct z boje a znovu i z Jirkova života.

Slávkova indispozice pomůže Radkovi dosáhnout svého

Slávek si hnul se zády tak nešťastně, že musel na pohotovost. Od lékaře dostal neschopenku, čímž udělal Mileně pořádnou čáru přes rozpočet. Slávek byl totiž ten, kdo obstarával materiál, řídil zaměstnance, dohlížel na všechny důležité práce. Kdo ho teď zastoupí? Snad ne samotná paní Pumrová, která se v těchto věcech vůbec nevyzná?

Nezbývá než požádat o pomoc Radka, ale ten se uvolí zapojit pouze pod podmínkou, že mu Milena přiřkne křeslo v dozorčí radě. Koneckonců nemůže přece pracovat pro neziskovou organizaci, se kterou oficiálně nemá nic společného. Poměrně lehce se mu podaří prosadit si svou. Milena musí být z představy, jak vše obstarává sama, skutečně zoufalá.

Radek využije příležitosti.
Radek využije příležitosti. | Zdroj: TV Nova

Rozčilený soudce po hádce s Gábinou zvedá kotvy

Aby toho ustaraná Pumrová neměla na krku málo, netrpělivý Herman starší jí ještě přidá. Znovu se objeví v hospodě, aby zjistil, jak pokračují kroky ve společném zájmu o vnouče. Podařilo se už Jiřího přesvědčit, aby si zašel na vyšetření spermiogramem?

Milena neví, jak z choulostivého tématu šikovně vybruslit, a tak prostě požádá soudce, aby na takovou citlivou věc tolik nespěchal. Určité záležitosti zkrátka chtějí čas, Jirku teď koneckonců zaměstnává další náročný případ u policie. Jak ale Herman trefně poznamená, ideální příležitost nemusí přijít nikdy. Vždy se objeví nějaký nový případ.

Pan Jiří se rozhodne jít na to odjinud a bez předchozího ohlášení zamíří ke Gábině. Ta mu nabídne čaj a dočká se zajímavého vhledu do historie Hermanova rodu, plného významných osobností, nadaných právníků, soudců a ministrů. Tuší, že historický úvod bude mít nějaký skrytý smysl, a vzápětí se to potvrdí, když Herman znovu naznačí, že by byl rád, aby rod pokračoval.

V oné chvíli Gábině dojde trpělivost. Ujistí soudce, že jeho syn je zcela zdravý. Je to ona, kdo nemůže mít děti kvůli prodělané rakovině děložního čípku a následné operaci. Zároveň mu vpálí do tváře, že mu ve skutečnosti nejde o vnouče jako takové, ale o šanci předat geny, aby jeho slavný rod nezanikl.

Je soudcovo chování pochopitelné, nebo přes čáru?
Je soudcovo chování pochopitelné, nebo přes čáru? | Zdroj: TV Nova

Soudce označí chování Gábiny za naprosto nevhodné a bez dalších slov odejde pryč. Jeho chování přitom podle jejího názoru není o mnoho lepší. Tak či onak Herman unáhleně vtrhne do hospody, aby se prý s Milenou definitivně rozloučil. Je přesvědčený, že ho Gábina nemá ráda, že o něj ve skutečnosti v Jirkově nové rodině nikdo nestojí a že bude nejlepší, když už se tady víckrát neukáže. Poděkuje Mileně za snahu jej po letech usmířit se synem, ale očividně to nemá smysl. Pumrová jen zírá a nechápe, co se zase stalo. Gábinu si za to určitě nemilosrdně podá.

Zdroj článku:
  • Autorský text