Nečekané nabídky v pondělní Ulici: Soňa láká Prokopa na tandemovou výuku a exmanželka slibuje Evženovi peníze

Nečekané nabídky v pondělní Ulici: Soňa láká Prokopa na tandemovou výuku a exmanželka slibuje Evženovi peníze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prokop chce odejít ze školy, ale Soňa ho lanaří pro nový, atraktivní projekt. Magdě se moc nelíbí, jak se ti dva navzájem ovlivňují. Blanka předestře mámě Evženův nápad na úpravu statku a samotný Evžen je nucen znovu čelit exmanželce. Hana ho potřebuje k prodeji penzionu a nabídne mu peníze.

Magda větří spiknutí. Mluví se Soňou, ale slyší Prokopa

Pondělní ráno zahájíme v bistru při snídani Prokopa a Soni. Zatímco Prokop seznamuje kolegyni s oblíbeným podnikem, ona se z něj pokouší vytáhnout důvody jeho odchodu ze školy. Začne jej přemlouvat, aby zůstal, a svěří mu nápad na projekt tandemové výuky, což by znamenalo, že se na průběhu jedné vyučovací hodiny podílejí dva sehraní učitelé. Prokopa ta myšlenka nadchne, protože si už delší dobu pohrával s podobnou, ale zatím neměl příležitost se jí pořádně věnovat. Díky Soně získá motivaci na gymnáziu zůstat, alespoň prozatím.

Soňa začíná mluvit jako Prokop.
Soňa začíná mluvit jako Prokop. | Zdroj: TV Nova

Naneštěstí se v bistru objeví Magda, kterou společná snídaně Prokopa a Soni překvapí. Co spolu ti dva kují za pikle? Když se později Soňa ukáže v ředitelně, aby Magdu poučila o fungování debatních kroužků, paní ředitelka získá nepříjemný pocit, že z ní mluví Prokop. Proto na něj napochoduje a vyzve ho, aby přestal do nové kolegyně hučet a ovlivňovat ji svými názory. Prokop nestačí koukat. Vážně si Magda myslí, že Soňu obrací proti ní?

Marie si od Blanky vyslechne zajímavý návrh

Blanka má strach, že s ní paličatá máma přestane mluvit úplně, ale Evžen dostane nápad, jak by Marii mohli udělat radost a zároveň uskutečnit svou vizi se statkem. Ten zůstane nadále napsaný pouze na Blanku, ačkoli jí samotné se to nelíbí. Takhle Evžen dře na baráku, který ani není jeho. On ale o vlastnictví nestojí, navíc má z minulosti drsnou zkušenost – přestože podle papírů člověku něco patří, může o to lehce přijít. O tom jej přesvědčila bývalá manželka Hana.

Blanka pozve Marii i s Jolanou a předestře jim návrh na probourání zdi a několik úprav tak, aby na statku vznikl byteček pouze pro ně. Jolaně se návrh zalíbí a zkusí Blanku podpořit, ale Marie trvá na tom, že hlavní problém se neřeší. Z krásné usedlosti se stane obyčejný penzion. Argumenty Blanky i Jolany ji ale nakonec přimějí souhlasit.

Evžen vyběhne s Hanou. Jen ať si užije boží mlýny

Evžen si zajde na pivo s Vlastou a vylíčí mu, jaká je jeho exmanželka potvora. Svěří mu celý příběh o tom, jak ho podvedla s právníkem, opila a přiměla podepsat rozvodové papíry. Sebrala mu penzion a vyprovodila ho ze dveří. Teď má tu drzost se objevit a něco po něm žádat! Vlasta nechápe, že Evžen netouží zjistit, o co se jedná. On by se na jeho místě zbláznil zvědavostí.

Vtom se v hospodě zjeví Hana, přemluví Evžena, aby jí věnoval tři minuty času, a přejde rovnou k věci. Potřebuje prodat penzion, ale protože jedna šestnáctina stále patří Evženovi, nemůže to udělat bez něj. Ujistí ho, že se s ním finančně vyrovná. Blanka věří, že je to rozumný nápad, peníze se koneckonců budou Evženovi hodit. On ale s exmanželkou odmítne komunikovat.

Zdroj článku:
  • Autorský text