V úterní Ulici Soňa dosáhne svého a vysměje se Magdě do očí. Ředitelské křeslo změní majitelku

V úterní Ulici Soňa dosáhne svého a vysměje se Magdě do očí. Ředitelské křeslo změní majitelku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V úterý proběhnou na uličním gymnáziu velké změny. Když Prokop přijme Magdinu nabídku zástupnictví, všechno už bude jinak. Zástupce sice může dělat, ovšem někomu jinému. Irena totiž vymyslela brilantní řešení Magdiných problémů, z něhož si ale radostí poskočí jedině Soňa.

Irena Landová se vrací do funkce ředitelky

Irena se v úterý dostaví do školy s tím, že má ideální řešení Magdiny krize. Překvapenou Procházkovou ale nepotěší, naopak v ní vyvolá pocit zklamání a frustrace. Chce se totiž vrátit do práce, zpátky na své ředitelské křeslo. O malého Jaromírka se tak bude muset častěji starat tatínek, ale i pro Radovana to bude vítaná změna. V jeho vlastní práci se mu příliš nedaří a synek ho alespoň rozptýlí. Jenomže co Magda? Bude uklizena před tabuli jako běžná profesorka a Soně se tak dá za pravdu?

Irena teď Magdu nepříjemně překvapí.
Irena teď Magdu nepříjemně překvapí. | Zdroj: TV Nova

Irena vysvětlí, že si na radnici přečetla Soninu stížnost, z níž podle ní jasně vyplývá, že se Soňa a Magda profesně příliš rozcházejí. Kauzy ale nezmizí, pokud Magda zůstane ve funkci. Policii přitom zavolat nechce, aby případ Adély Dostálové řádně prošetřila. Irena by zkrátka čekala ráznější, rozumnější přístup. I ona si myslí, že je Magda až moc benevolentní, všem hned všechno odpustí. Ačkoli tím přímo neřekne, že je špatná ředitelka, slečna Procházková usoudí, že Irena v její schopnost zvládnout krizi na vlastní pěst nevěří.

„Dostálová“ maže příspěvek s fotkou. Dosáhla svého

Sotva se Irena rozhodne k návratu do školy, příspěvek Dostálové ze sociálních sítí kouzelně zmizí. Bratři Dvořákovi a Štefan se domnívají, že na tom má zásluhu jejich iniciativa. Pohrozí totiž Dostálové paragrafy a policií, aby jí trochu pocuchali nervy. Ve skutečnosti se ale zdá, že Soňa už měla příležitost s Irenou promluvit o nejžhavějších novinkách. Ví tedy, že dosáhla svého, sesadila Magdu z ředitelské židle a nemusí dál rozjíždět kauzu s fotografií.

Magda se s ní znovu sejde v nově zrekonstruované studovně, aby se jí ještě jednou podívala do očí a řekla jí, že o její „tajné identitě“ ví. Ani tentokrát však Soňa nepřizná, že se vydávala za Adélu Dostálovou. Přestože to energicky popře, Magdě neunikne, jak se jí vítězoslavně posmívá. Z následné hádky vyjdou obě pevně rozhodnuté nenechat se tou druhou porazit. Doufejme, že škola tuhle dívčí válku přežije…

Pavel a Vendula si vážně nemají co vyčítat

Vendula doufá, že situaci s falešným snubním prstenem zachrání, když na něj nechá vyrýt správné symboly. Bohužel zapomene, co by tam mělo být vyryto. Římské číslice? Arabské? Čert ví! Naštěstí Ája nezpanikaří a šikovnou lstí se na okamžik zmocní Pavlova prstenu, aby na jeho základě mohla Vendula odhadnout, co má vyryto na vlastním. Jenže se ukáže zajímavá pravda. Pavel na svém prstýnku žádnou rytinu nemá! Je možné, že faktura, kterou Vendula předchozího dne objevila, se vůbec netýkala dárku pro ni, ale nového falešného prstenu, který si Pavel kupoval pro sebe, aby zakryl stopy? Dopustil se snad úplně stejné chyby a lži, kvůli níž si posledních pár dní dělá výčitky Vendula?

Vendula řeší nejen prsten, ale i Martinu a Jirku.
Vendula řeší nejen prsten, ale i Martinu a Jirku. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text