V pondělní Ulici se Žofka odhodlá k velkému kroku a Eva si na Peškovi otestuje prodejní schopnosti

V pondělní Ulici se Žofka odhodlá k velkému kroku a Eva si na Peškovi otestuje prodejní schopnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Začátek týdne v Ulici se pro někoho ponese ve znamení velkých výzev. Aby Žofka dokázala Michalovi svou lásku, sebere odvahu k zásadnímu činu. Eva se pokusí prodat doplňky stravy tomu nejnáročnějšímu zákazníkovi, na jakého jen mohla narazit – zaujatému Vlastimilu Peškovi.

Žofka políbí Michala přímo před Ivou

Žofka se ve škole pokusí oslovit Michala v naději, že se po hádce už uklidnil, ale víkend očividně nestačil k tomu, aby ho vztek přešel. Není vlastně ani tak naštvaný, jako spíš smutný, protože se za něj Žofka stydí. I když tvrdí, že to tak není, on jí z pochopitelných důvodů nevěří. Proč by jinak trvala na tom, že se o jejich vztahu nesmí nikdo dozvědět?

Michal se doma poradí s Bárou, která Žofce trochu rozumí. Uvědomuje si, že Bohunka Dušková je labilní a mohla by kvůli dceřinu randění začít vyšilovat. I když to do jisté míry dává smysl, Michal hledá pravou příčinu jinde. Připadá mu, že Žofce zkrátka není dost dobrý. Než takové chození, to snad raději žádné, ne?

Žofka se ale dnes potká se Svatkou v Coolně, kam náhodou zamíří ve stejnou dobu také Bruno s Bárou. Využije chvíle, kdy si Svatka odskočí na toaletu, aby s Bárou zapředla rozhovor o jejím bratrovi. Slečna Klímová se nejdřív zdráhá do jejich záležitostí plést, ale nakonec Žofce prozradí, jak moc Michala trápí, že ona ten vztah nebere vážně.

Komentáře okolí by Žofce byly nepříjemné.
Komentáře okolí by Žofce byly nepříjemné. | Zdroj: TV Nova

Aby Žofie dokázala, že jí na Michalovi záleží a že se za něj nestydí, nechá Svatku Svatkou a odpeláší ke Klímovým, kde svého kluka bez váhání políbí přímo před očima ohromené Ivy. Ta se pochopitelně ještě téhož večera pochlubí s novinkami Vítkovi, jehož jistě zamrzí, že u velkého odhalení nemohl být také.

Žofka nicméně bude nadále trvat na tom, aby se nic neroztrubovalo po škole, pouze před nejbližším okolím. Ostatně se vrátí do Coolny za Svatkou a konečně jí řekne celou pravdu o chození s Michalem. Kamarádka se těší na okamžik, kdy to bude smět prozradit Anežce.

Eva si z odmítavého Peška udělá osobní výzvu

Eva Knoblochová zajde do hospody a před Pumrovou si zase jednou zahraje na velkou paničku. Pochlubí se s tím, jaký má v práci frmol a že se nezdržuje vlastnoručním pečením na Vánoce. Místo toho si údajně platí soukromou paní, která peče z nejkvalitnějších ingrediencí. Samozřejmě je to drahé, ne každý si to může dovolit.

Jak se ale ukáže, provokování Mileny nebyl nejrozumnější tah. V hospodě se totiž objeví Pešek, aby si rezervoval stůl na příští den, kdy bude Amálka slavit narozeniny. Eva toho chce využít a zkusí mu vnutit pro manželku doplňky stravy. Pešek ale její prášky prohlásí za zbytečné. Amálka jako zdravotní sestra dobře ví, že člověku neuškodí, avšak ani neprospějí. Marně se mu Eva bude snažit na zkušenostech lidí z okolí dokázat, že léky skutečně fungují. Za příklad použije mimo jiné právě Milenu, ale ta ji v osudné chvíli nechá ve štychu.

Anička se večer Evě zmíní, že chtít ukecávat svérázného rybáře Peška je předem prohraný boj, ale její varování bude mít opačný účinek. Eva to vezme jako osobní výzvu. Pokud dokáže ke koupi přemluvit Peška, Miloš konečně uvěří, že je schopná ukecat opravdu kohokoli.

Zdroj článku:
  • Autorský text