Herečka Zdena Hadrbolcová zemřela. Oblíbená pekařka Růža už se do Ulice nevrátí

Herečka Zdena Hadrbolcová zemřela. Oblíbená pekařka Růža už se do Ulice nevrátí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes, 20. listopadu 2023, zemřela ve věku 86 let divadelní a filmová herečka Zdena Hadrbolcová, známá nejen jako pekařka Růža z Ulice, ale také z nespočtu dalších seriálů a ještě více filmů. Ztvárnila několik stovek rolí, především maminek, tetiček a babiček.

Zdena Hadrbolcová zemřela v LDN

Informaci o úmrtí Zdeny Hadrbolcové přinesl jako první web Blesk.cz. Ten zároveň připomněl, že herečku loni těsně před Vánocemi postihla mozková příhoda. Od té doby vyžadovala čtyřiadvacetihodinovou péči, a tak se ze svého bytu na Malé Straně musela přesunout do Domova třetího věku.

Televize Nova pak prostřednictvím instagramového účtu dodala, že herečka „byla v poslední době kvůli špatnému zdravotnímu stavu v péči lékařů. Pobývala v Domově třetího věku a později v LDN.“ Právě v LDN podle dostupných informací také naposled vydechla. Seriál Ulice, kde ztvárnila nezapomenutelnou drbnu Růženu Habartovou, opustila více než před rokem a mnozí fanoušci stále doufali, že se do této sympatické role ještě vrátí. Ačkoli už se tak bohužel nestane, mohou si ji diváci nadále připomínat prostřednictvím jejích nejznámějších snímků.

Přestože sama nikdy neměla děti, v našich srdcích zůstane jako představitelka desítek filmových maminek, tetiček a později i babiček. Vzpomeňme např. na komedii Páni kluci nebo rodinný seriál Létající Čestmír. Vyjmenovat všechno, v čem kdy zazářila, by ale bylo skutečně na dlouho. Zmiňme tedy ještě alespoň její nejnovější seriál, což je Pustina z roku 2016, a také poslední film, ve kterém si zahrála, tedy komedii Přes prsty z roku 2019.

U nás v Austrálii…

Růžena Habartová z Ulice byla přizpůsobivou, obětavou postavou, která chtěla na všech vidět to dobré. Navzdory tomu zejména v začátcích seriálu mívala chvíle, kdy se nechovala právě nejlépe, a dala by se směle označit za hádavou, nepřející drbnu. Neuměla zkrátka překročit vlastní stín v moderním světě, kterému přestávala rozumět.

Pracovala v Království hraček, kde chtěla vydržet až do důchodu, ale to se nestalo. Později odletěla za svým nepovedeným synem do Austrálie a po návratu si najednou připadala ohromně zcestovalá a světaznalá. Dokonce i vůči nejlepší kamarádce Vilmě (Jaroslava Obermaierová) se poté chovala povýšeně. Nikdy ale nebyla zlá, jen svým jednáním maskovala zraněnou duši, úzkost a beznaděj. Kvůli synovi se dokonce uchýlila ke krádeži a prožívala skutečná muka, když místo ní byla obviněna Anička (Ljuba Krbová). Nakonec se přiznala, vyhrabala ze všech malérů a usmířila i s Vilmou.

Zdena Hadrbolcová s Václavem Svobodou a Jaroslavou Obermaierovou
Zdena Hadrbolcová s Václavem Svobodou a Jaroslavou Obermaierovou | Zdroj: TV Nova

„Zdenička Hadrbolcová byla především velkou profesionálkou, na kterou jsme se mohli vždy spolehnout. Přestože jí občas nebylo moc do smíchu, jakmile vešla do ateliérů, jako by všechny starosti a trable hodila za hlavu. Celá se rozzářila, byla tu pro své kolegy, pro nás. Rozdávala úsměvy, s Jaruškou Obermaierovou byly na place i v zákulisí sehranou dvojkou, která bavila celý štáb. Nikdy na ni nezapomeneme,“ řekla producentka seriálu Ulice Janka Maršíková.

Zdroje článku: