Věrka na stopě rozkolu v rodině! Čeho si u Karly a Kryštofa všimne?

Věrka na stopě rozkolu v rodině! Čeho si u Karly a Kryštofa všimne?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kvůli problémům s bydlením jsou Věrka a Luboš nuceni strávit nějaký čas u Karly a Kryštofa. Při té příležitosti učiní Věrka nepříjemné zjištění a začne si domýšlet závažné souvislosti. Procházejí si mladí manželskou krizí? A proč Luboš nechce, aby se tím zabývala?

Kryštof stále nedokáže Karle odpustit

Kryštof se z nevěry své ženy dosud nevzpamatoval. Kdo by také dokázal tak rychle a snadno odpustit člověku, jemuž bezmezně důvěřoval a který mu tolik ublížil? Přestože ještě nedávno se Kryštof na Karlu nemohl ani podívat a dělal všechno pro to, aby se s ní potkával co nejméně, z domova odejít nechce – kvůli synkům. Jak by k tomu chudáci přišli, kdyby se jim ze dne na den rozpadla rodina?

Proto se Mára i Karla snaží ze všech sil předstírat, že je vše v pořádku, ale především Kryštofovi se to bohužel vůbec nedaří. Je totiž neustále plný vzteku vůči manželce, pění a zoufá si, křičí na ni i na ostatní a netuší, jak se z toho čarovného kruhu vymotat. Nedaří se mu dobrat příčiny, proč se to vlastně všechno stalo. Co Karle chybělo, že se to rozhodla hledat u Jakuba? Jak mohla Kryštofa tahat za nos celý půlrok?!

Pomohl k usmíření Vojtův dopis?

Je čím dál těžší udržet před rodinou zdání klidu a vyrovnanosti, když Karla dovede Kryštofa rozčílit i docela nevinnou poznámkou, nebo dokonce jen tím, že stojí nablízku a dýchá. Přestože se nedávno po Karlíkově oslavě narozenin opila a pak v tom značně poupraveném stavu vyznala Márovi lásku, pořád to mezi nimi není o mnoho lepší. Omluvila se mu a opakovaně líčila, jak moc ji mrzí, že mu ublížila.

Ke složení zbraní a nastolení míru navíc přispěl Vojtův jímavý dopis pro Ježíška. Může být ale kouzlo Vánoc dostatečně silné, aby rozhádaný pár zase stmelilo? Nebo to snad bude muset vzít do rukou odhodlaná Věrka?

Manželská krize odhalena! Jak se s ní Věrka vypořádá?

Marečkovi se kvůli rekonstrukci a neochotě nového majitele museli ze starého bytu odstěhovat. Přesunout se do nového ovšem nebude tak jednoduché, protože ten, kdo ho měl uvolnit, to dosud neudělal. Věrka a Luboš se tak znenadání ocitají na ulici a rozhodnou se vzít za vděk azylem u mladých, tedy dočasně, než se podaří situaci s novým bytem vyřešit.

Když ale Kryštof s Karlou nabídnou rodičům k dispozici ložnici, Věrka zpozorní a začne ve vzduchu větřit manželskou krizi.

Těm dvěma očividně vyhovuje, že spolu nemusejí spát a mohou se uklidit každý do jiné místnosti – jeden na gauč v obýváku, druhý k Vojtovi do pokojíčku. Luboš na svou ženu apeluje, aby proboha nic nedělala a nestrkala zase nos do záležitostí druhých. Ví přece, jak špatně to obvykle dopadá! Věrka nechce do ničeho zasahovat, ale nemůže jí být lhostejno, že se mezi mladými něco děje! Když z obýváku uslyší hádku a Karla jí zkusí namluvit, že o nic nešlo, má rázem jasno. V jejich manželství se cosi pokazilo – a zrovna před Vánoci! Jak si s tím zkušená paní Marečková hodlá poradit?

To by nebyla Věrka, aby to nechala jen tak… Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text